Irena Brbić objašnjava kako transformirati život i pobjediti stres

Superjunaci biznisa

Sve brži tempo naše svakidašnjice nas prisiljava da prilagođavamo sebe, svoje navike i život na bitke za pobjedu stresa, poboljšavanje zdravlja, energije, iscjeljivanje tijela iznutra prema van…

S naglaskom na važnost saznanja osnovnog uzroka i stvarnog liječenja osobe umjesto bolesti, krećemo na zdravo putovanje u našim tijelima. ‘Tijelo, um, duh’ naziv je konferencije, koja objašnjava da čovjek svoj puni potencijal ostvaruje jedino onda kada su svi ti aspekti njegova bića povezani te kada se u potpunosti podržavaju. Kako vratiti zdravlje i energiju, kako otkriti bolest prije simptoma i kako transformirati svoj život pobjedom nad stresom, otkrila je Irena Brbić, homeopatkinja. Magistrirala je u Prestonu, UK, na University of Central Lancashire integrativnu zdravstvenu skrb i trenutno je doktorant jezika i kognitivne neuroznanosti (JEKON) na Sveučilištu u Zagrebu.

Koji je prvi korak prema zdravom tijelu, umu i duhu?

“Tijelo, um i duh su povezani, međusobno ovise jedan o drugome i ako su u koherenciji onda je ljudski organizam u homeostazi, tj. ravnoteži. Simptomi koji se pojavljuju su samo znakovi neravnoteže i stoga ne bi trebali biti potiskivani i ometani. Njih treba razumjeti i promovirati jer se radi o inteligentnom pokušaju organizma da tako postigne ravnotežu odnosno simptomi mu pomažu da se oporavi od stresnog stanja”.

U kolikoj mjeri se stres na radnom mjestu može projicirati na zdravlje pojedinca? Javlja li se veći interes pojedinaca za pobjedu stresa i preuzimanjem kormila nad svojim životom i u poslovnim sferama?

“Što je osoba razvijenija ili bolje reći, svjesnija, to su i njene psiho-emocionalne i mentalno-duhovne razine organiziranije. Viša osobna ali i kolektivna svjesnost dovela je do shvaćanja da se ne može odvojiti osobni od profesionalnog rasta i da jedno utječe na kvalitetu drugoga. Preuzimanjem odgovornosti za svoj život i zdravlje mijenjamo i svoje profesionalno okruženje i ljude s kojima surađujemo. Stres je neminovan, međutim naša reakcija na njega je u našim rukama”.

Imate li saznanja, mijenjaju li lideri svoje poglede i pristup radu; ukazuje li on veći interes za zdravlje svog tima?

“Svako ljudsko biće ima sposobnost razmjene energije s okolinom. Informacije između članova tima se stalno energetski razmjenjuju i o zajedničkoj energiji ovisi uspjeh cijelog tima. Istinsko vodstvo podrazumijeva i osigurava zdrav i sretan tim”.

Super-junak ne može biti svatko. Pridružite se konferenciji Superjunaci biznisa ‘Tijelo, um, duh’ u četvrtak 14. ožujka (Double Tree by Hilton Zagreb) i preuzmite odgovornost za svoje zdravlje.

Irena Brbić

Komentiraj