Više od 30 osoba poginulo je u napadu militanata Islamske države u iračkom gradu Tikiritu, javljaju svjetske agencije, a više od 40 ih je ozlijeđeno.

Prema izjavama policijskog izvora militanti su ciljali dužnosnike u središnjem okrugu Zuhur, te su nasumično otvarali vatru na slučajne prolaznike, civile. Najmanje dva militanta detonirali su samoubilačke prsluke tijekom sukoba s policijaom.

Policijski dužnosnik je za Reuters rekao kako je desetak militanata prerušenih u policajce uključeno u napad koji se dogodio u utorak. Prvo su ciljali policijsku kontrolnu točku i obližnju kuću višeg dužnosnika, kojeg su ubili zajedno s njegovom obitelji. Dodao je da su se dva militanta raznijela u sukobu s policijom, a još su trojica ubijena u zasebnim sukobima.

Agencija povezana s Islamskom državom, Amaq, objavila je kako su ‘sedmorica komandosa napala federalnu policiju i napali kuću šefa protuterorističke jedinice’. Amaq je dodao da su se militanti dva sata borili s policijom, prije nego su se raznijeli.

Tikirit je smješten 185 kilometara južno od Mosula, posljednjeg velikog uporišta Islamske države, kojeg vladine snage pokušavaju vratiti.

Komentiraj