Investicijski Forum zdravlja i turizma Adriatic regije 2017

Investicijski Forum zdravlja i turizma Adriatic regije 2017 održava se 12. i 13. listopada

Investicijski Forum orijentiran na industrije zdravlja i turizma, održat će se  12. i 13.10. u Gradu Zagrebu u hotelu Sheraton. Forum će okupiti nova investitorska imena i predstaviti nove projekte kojima se podiže letvica kvalitetne ponude unutar resora zdravstva i turizma.

Investicijski Forum zdravlja i turizma Adriatic regije 2017 je namijenjen poslovnoj javnosti Hrvatske i Adriatic regije, a predstavit će aktualnu ponudu zdravstvenog turizma kao i investicijske projekte iz sektora zdravstva i turizma u najširem smislu. Predstavnici zainteresiranih investorskih i developerskih grupacija, poduzetnika, financijskih ustanova EU, stručnjaka turizma iz europskih zemalja i drugih kontinenata, predstavnici hotelske industrije, malih i obiteljskih hotela s domaćeg i inozemnog tržišta bit će sudionici Foruma te će podijeliti svoje projekte, usluge, stručnosti i iskustva s cijenjenom publikom.

Na Forumu će se predstaviti 20-ak konkretih projekata s riješenim lokacijsko-imovinsko-pravnim odnosima, prostorno i urbanistički određeni te tehnološki postavljeni prema dozvoljenim sadržajima i namjenama.

“Isto tako s druge strane dolaze nam zainteresirani ulagači koji žele zajedno s nama mijenjati na bolje uvjete rada i života u Hrvatskoj, zajedno s nama zaustaviti iseljavanje, pogotovo, mladih i obrazovanih te omogućiti povratak i onih koji su naročito posljednjih godina otišli iz Hrvatske“, objašnajva dr. Miljenko Bura, inicijator Foruma i vlasnik konzultantske kuće Medicinska Grupa d.o.o, koji i sam već dugi niz godina promovira potencijale i blagodati zdravstvenog turizma kao globalne pojave.

Partneri Foruma su među ostalim hrvatski i regionalni klasteri zdravstvenog turizma, Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka iz USA, zatim poslovna mreža za kineske investicije u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi – CSEBA,  potom renomirana međunarodna grupacija za izgradnju bolnica TAHPI –  TOTAL ALLIANCE HEALTH PARTNERS INTERNATIONAL koja preko svog partnera u Hrvatskoj, Medicinske grupe d.o.o. dolazi na  Forum u svojstvu ‘knowledge Partnera’.

Čelnici TAHPI-ja  ovaj će dvodnevni događaj iskoristiti za svoje prve poslovne kontakte, predstavljanje i umrežavanje s poduzetnicima i poslovnim svijetom regije. TAHPI će sudioncima ponuditi sveobuhvatnu prezentaciju svojih usluga, od projektantskih, developerskih, softverskih te interaktivno predavanje s primjerima iz prakse.

“Hrvatska nikada nije imala ovako značajano svjetski priznato ime, specijalizirano za projektiranje bolnica i zdravstvenih ustanova svih veličina i zahtjeva – ulaskom TAHPI-ja još smo bliže postavljanju funadmentalnih uvjeta za podizanje kvalitete Hrvatske kao zdravstveno pouzdane destinacije. Bez kvalitetne i sveprisutne zdravstvene infrastrukture ne možemo graditi cjelogodišnji turizam, jer se gosti ne osjećaju sigurno i zbrinuto. Kao destinacija koja se želi brendirati kao cjelogodišnje poželjna i posebno privući turiste treće životne-umirovljeničke dobi i zdravstvenog turizma, zadaća nam je poraditi na infrastrukturnim preduvjetima koji posljedično stvaraju imidž pouzdane, sigurne i atraktivne turističke destincije tijekom cijele godine“, pojasnio je dr. Miljenko Bura.

Osim zdravstvene infrastrukture, govorit će se i o sadašnjoj ponudi privatnih zdravstvenih ustanova, hotelima, resortima, toplicama, novim sadržajima u hotelima koji mogu unaprijediti postojeću ponudu – medicinskom wellnessu, zatim državnoj imovini čiji punktovi mogu postati zonama zdravstvenog tuizma, sporta i rekreacije, ‘silver ekonomiji’ i ‘silver generaciji’ – populaciji kojoj smo kao destinacija zanimljivi i izvan glavne sezone. Također, koja je uloga hrvatskog  iseljeništva u izgradnji i prepoznavanju Hrvatske kao poželjne globalno-zdravstveno-turističke destinacije te koje su zemlje i na koji način u tome uspjele i ustraju – o primjeru Turske, govorit će stručnjaci (GHTC) najzaslužniji za uspješne rezultate koje ta zemlja niže, naročito posljednjih desetak godina.

Uz predavanja, prezentacije i panel diskusije, predviđene su i dvije stručne radionice specijalno namijenjene turističkim uredima svih nivoa organiziranosti, kao destinacijskom menagementu te druga namijenjena ukupnoj hotelskoj industriji. Prva će turističkim uredima županija, gradova i općina približiti temu zdravstvenog turizma u destinacijskom smislu kao i pristup specifičnom tipu gostiju, dok će druga namijenjena hotelijerima i konzultantima u turizmu za temu imati dodatne turističke proizvode odnosno specifičnosti ponude medicinskog wellnesa kao preventivnog programa koji se može uklopiti u turističke ‘pakete’ i ponudu tijekom cijele godine. Usluge medicinskog wellnessa su naročito popularne u zemljama kao što je Njemačka i Austrija.

Događaj je pod službenim pokroviteljstvom predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva turizma i Ministarstva zdravstva.

Organizacijski tim jest čvrstih uvjerenja, ne samo u goleme potencijale, nego i važnu ulogu koju sinergija zdravstva i turizma ima u osnaživanju kompletnog gospodarstva Hrvatske i drži kako je brendiranje Hrvatske i Adriatic regije kao destinacije cjelogodišnjeg turizma osnovna zadaća koja je pred nama.

Rezervacije i ostale informacije potražite na www.adriatichealth.com.

Komentiraj