Mare Milin, facebook.com

Intiman blagdanski koncert dua Hojsak&Novosel

Autorska glazba i originalan pristup instrumentalnog dvojca Hojsak&Novosel vrlo brzo je prepoznat na domaćoj i svjetskoj razini.

Njihov album prvijenac ‘Bow vs Plectrum’, objavljen u travnju 2016. godine, donio je osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu. Ubrzo nakon prvog izdanja obišli su cijelu Hrvatsku te veliki dio Europe, Amerike i Kine.

Hojsak&Novosel duo čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), u kojem kombiniraju dva žičana instrumenta različitih tradicija sviranja.

Za svoju vjernu publiku pripremili su intimni koncert u zanimljivom prostoru Studija Smijeha u centru Zagreba, u srijedu 26. prosinca. 

“Jedva čekamo našu večer u Studiju Smijeha. Ideja je došla spontano, a želja nam je da to bude zanimljivo druženje s ljudima koji prate i vole naš rad, večer u kojoj ćemo svirati ono što volimo, pričati s publikom, smijati se, neki će i zapjevati… Imamo i jednu veliku vijest koju ćemo tu večer ekskluzivno podijeliti s prisutnima. Repertoar te večeri donijet će presjek svega onoga što radimo, čime se bavimo, naše autorske skladbe, a prigodno uvrstit ćemo i nešto za blagdansko raspoloženje“, najavili su Tihomir i Filip.

Hojsak&Novosel su osim brojnih nastupa, poznati i po odličnim suradnjama s Vlatkom Stefanovskim, Matijom Dedićem, Zagrebačkom Filharmonijom, Tamburaškim orkestrom HRT-a, Theodosiijem Spassovim, Zlatanom Stipišićem Gibonnijem…

Komentiraj