Estradni menadžer za Nacional se prisjeća kako su i zašto na njega tijekom 90-ih vršili pritisak čelni ljudi SDP-a, HDS ZAMP-a i neki skladatelji zato što su bili financijski pogođeni pojavom cro dance scene te kako je taj glazbeni pravac stvorio po zapovijedi Ureda Franje Tuđmana

Jedan od najpoznatijih menadžera na domaćoj estradi svakako je Zoran Škugor, čovjek koji je zaslužan za karijere brojnih glazbenika kao što su E. T., Nina Badrić, Tony Cetinski i Sandi Cenov, ali i stvaranje poznatog cro dancea početkom 90-ih. Iskustva i anegdote s estradne, kao i političke scene odlučio je prije nekoliko godina objaviti u svojevrsnoj biografiji “Moja istina”, međutim, zbog pritisaka, pa čak i prijetnji, odustao je od objave te knjige.

U razgovoru za Nacional otkrio je o kakvim se prijetnjama radilo i od koga su došle te zašto se definitivno povukao s estrade i napustio glazbeni biznis, prisjeća se i dance scene i revolta koji je izazvala među tadašnjim skladateljima zabavne glazbe, a govori i o razdoblju osnivanja Hrvatske glazbene unije, što je Škugor i financijski podržao plaćajući Paola Sfecija.

NACIONAL: Prije nekoliko godina željeli ste ispričati što vam se sve događalo tijekom karijere menadžera i diskografa u svojevrsnoj biografiji “Moja istina”, ali odustali ste od toga jer je ta ideja mnogima zasmetala. Zašto i kome je vaša istina toliko zasmetala?

Htio sam objaviti knjigu koju sam 90 posto završio. Međutim, bilo je u njoj i politike, pa mi je jedan čovjek iz SDP-a, s kojim sam bio dobar i kojem sam pričao o čemu u knjizi pišem, rekao da mi savjetuje da ne objavljujem jer bih mogao imati problema.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakKLOPP: “Reus, Subotić, Hummels, Gundogan? Nije mi uopće namjera dovesti ih”
Sljedeći članakRAKITIĆ PORUČIO Mi smo ovdje da igramo za svoju reprezentaciju, čast nam je nositi taj dres
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.