Inicijativa čuvamo naš park se ograđuje od susreta koji Bandić sutra organizira

Borna Filic/PIXSELL

Iz inicijative Čuvamo naš park danas su se oglasili o pozovu na susret s Milanom Bandićem koji će se održati u subotu 29. travnja na Trnjanskoj Savici o nastalom prijeporu oko parka na Savici, prenosi Index.hr.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Iz neslužbenih izvora smo saznali da će se potpisi u ovoj anketi ili peticiji skupljati i u prostorijama Osnovne škole Jure Kaštelana na Savici! Kako saznajemo iz Grada je došla direktiva da škola bude otvorena od 7 do 19 zbog skupljanja potpisa.
Podsjećamo – u pozivu koji ste vrlo vjerojatno dobili iz ureda gradonačelnika piše: “kao zagrebački gradonačelnik vas pozivam da zajednički i u demokratskome ozračju, u subotu, 29. travnja 2017., 7:00 – 19:00 sati, na susretu u parku na Trnjanskoj Savici riješimo taj prijepor.”

Obavijest je iz Grada prema medijima poslana danas u 12:15. Iz ureda gradonačelnika je na mail Inicijative u 13:56 poslana sljedeća poruka:

‘Poštovani,

Ovim putem bismo vas htjeli obavijestiti kako će u cilju rješenja prijepora vezanog za izgradnju parka na prostoru Trnjanske Savice biti organizirano provođenje ankete. Na ovaj način ćemo zajednički i u demokratskom ozračju posve razjasniti nedoumice vezane uz izgradnju parka.
Za potrebe provođenja ankete, odnosno izjašnjavanja građana s područja MO Trnjanska Savica, osniva se Povjerenstvo za provođenje istog, a čija će zadaća biti provođenje ankete, namijenjene punoljetnim stanovnicima s područja MO Trnjanska Savica.

Za potrebe osnivanja Povjerenstva, ljubazno Vas molimo da nam danas, 28. travnja 2017. godine do 18 sati dostavite prijedlog 4 člana radi imenovanja u ranije spomenuto povjerenstvo, a u svrhu provođenja ankete'”, stoji u priopćenju.

“Inicijativa Čuvamo naš park strogo se ograđuje od bilo kakve komunikacije s Gradom u ovom trenutku, na ovu temu, kao i od sudjelovanja u sutrašnjim događajima. Već 4 godine pokušavamo uspostaviti komunikaciju s Gradom i gradonačelnikom i prve 4 rečenice dobivene od njih govore sve. Zapovjedni ton iz Grada koji ponovo odlučio o svemu i dao nam rok.

Spremni smo o problemu parka razgovarati s Gradom i gradonačelnikom, dapače, smatramo to djelom demokratskih procesa u društvu, ali u normalnim uvjetima i bez nametnutih pravila, rokova i ucjena.

Sve što imamo reći o legitimnosti i demokraciji pri sutrašnjem skupljanju potpisa rekli smo u ranijem priopćenju” stoji u priopćenju Inicijative.

Komentiraj