facebook.com

INA pokrenula postupak nabave za Postrojenje za obradu teških ostataka u riječkoj rafineriji

“Tvrtka INA nastavlja s pripremnim aktivnostima za ulaganje u Postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka vrijedno oko tri milijarde kuna te je pokrenula postupak nabave koji obuhvaća izgradnju postrojenja za komorno koksiranje (eng. Delayed coker unit), luke i skladišta za koks te postrojenja za obradu produkata zajedno s poveznim cjevovodima i servisima.

Ukupna vrijednost nabave iznosi dvije i pol milijarde kuna te se radi o izuzetno kompleksnom i vremenski zahtjevnom natječaju na koji je INA pozvala iskusne međunarodne kompanije koje imaju reference za vođenje takvih projekata.

Očekuje se da bi u velikoj mjeri u realizaciji projekta, uz glavnog partnera, mogle sudjelovati i domaće kompanije, i to u projektiranju, isporuci materijala i opreme te izvođenju građevinskih, strojarskih i ostalih radova. Odabir izvođača planiran je sredinom 2018. godine, a očekivano trajanje gradnje je tri godine.

Projekt obrade teških ostataka u Rijeci budućnost je Ininog rafinerijskog poslovanja, a koncentracija prerade na toj lokaciji doprinijet će profitabilnosti projekta, što ga čini važnim faktorom za osiguravanje dugoročno održivog rafinerijskog poslovanja. Konačna investicijska odluka o projektu trebala bi se donijeti u prvoj polovici 2018. godine”, piše u priopćenju za javnost tvrtke INA.

Komentiraj