facebook.com

INA otvorila prijave za Junior Freshhh – online natjecanje za srednjoškolce

INA je otvorila prijave za online natjecanje Junior Freshhh koje će četvrtu godinu zaredom okupiti srednjoškolce iz cijele Hrvatske.

Tročlani timovi borit će se za pobjedu, a na tom putu će ih čekati zanimljivi i zahtjevni zadaci iz matematike, fizike, kemije, biologije i zemljopisa.

Natjecanje će se održati u dva kruga – u prvom krugu tročlani timovi će se natjecati u virtualnom svijetu: sudjelovat će u online kvizu i rješavati zadatke iz područja prirodnih znanosti te u zanimljivoj igri koja ih vodi kroz Inina postrojenja i temeljne djelatnosti. Drugi krug će okupiti pet najbolje plasiranih timova iz prvog kruga koji će se za pobjedu boriti uživo. Za timove koji osvoje prva tri mjesta, predviđene su nagrade, a nagrađena će biti i škola iz koje stigne najveći broj prijava.

Komentirajući otvorenje prijava, gđa. Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Upravljanja i razvoja ljudskih resursa, izjavila je:

“Na prošlogodišnjem natjecanju Junior Freshhh zabilježena su čak 483 registrirana tima, odnosno 1449 učenika koji su se prijavili na natjecanje, a to nam je dodatni poticaj da kao kompanija nastavimo jačati suradnju sa srednjoškolskom populacijom. Želimo privući najbolje talente i stručnjake u svoj tim i uvjerena sam da se potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima koji će kroz izazovne zadatke moći pokazati svoja dosadašnja stečena znanja te se i dodatno motivirati za nastavak svog obrazovanja u jednom od polja prirodnih znanosti.“

Specijalist za strateški razvoj u Ini g. Mihael Matošević nadopunio je koncept natjecanja na način da se srednjoškolcima kroz zadatke još više približi naftna industrija:

“Učenici su još prošle godine imali priliku detaljnije upoznati cjelokupan proces od istraživanja i proizvodnje nafte i plina pa do prerade i prodaje krajnjim korisnicima. Veliki broj učenika propitkuje važnost matematike, fizike i kemije u formalnom obrazovanju, pa smo osmislili zadatke koji će biti u uskoj povezanosti s pojedinim segmentima u naftnoj industriji, kako bi učenici dobili što realniju sliku o važnosti takvih znanja u gospodarstvu. Mislim da se ovakvim programom, na zanimljiv i edukativan način, uspješno potiče interes kod učenika za područje prirodnih znanosti, ali i razvijaju vještine poput timskog rada, dijeljenja znanja i prezentiranja“.

Prijave su otvorene do 24. studenog, a moguće su putem internetske stranice www.juniorfreshhh.ina.hr

Osim na spomenutoj web stranici, detalji o natjecanju dostupni su i na Facebook stranici – https://www.facebook.com/JuniorFreshhhCroatia/

Komentiraj