Imamo 457 novih slučajeva, tri osobe preminule, županije objavljuju svoje podatke

Nacionalni stožer civilne zaštite u petak je u priopćenju izvijestio da je u posljednja 24 sata evidentirano 457 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tri su osobe preminule.

Stožer: Imamo 457 novih slučajeva, tri osobe preminule

Tijek događaja:

13:30 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji 29 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

“Od ukupno pozitivnih osoba njih osamnaest su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe, od kojih je jedna osoba umrla. Od ostalih jedanaest pozitivnih osoba njih 6 je iz Karlovca, 2 osobe iz Kamanja, 1 iz Slunja, 1 iz Duge Rese i 1 iz Ogulina”, kažu u karlovačkom stožeru.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 438 osoba.
U OB Karlovac je hospitalizirano 26 osoba (16 štićenika doma za starije i nemoćne).

U stožeru podsjećaju kako idućih mjesec dana, počevši od danas, vrijedi odluka o zabrani posjeta domovima za starije.

13:15 U Varaždinskoj županiji testirano je 200 uzoraka, a evidentirano je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna osoba je hospitalizirana.

Što se tiče izvora zaraze, u 13 slučajeva se radi o bliskim kontaktima prethodno oboljelih unutar obitelji i radnog okruženja, a kod 6 slučajeva je izvor zaraze zasad još nepoznat.

13:00 U Međimurskoj županiji zabilježeno je 15 novih pozitivnih slučajeva COVID 19 virusa. Danas do 11 sati, uzeto je 111 uzoraka i svi su u obradi. Od jučer uzetih, neobrađenih 78 uzoraka, 15 je nalaza pozitivno, a 63 nalaza negativno Do sada je testirano 8246 osoba.

11:50 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata četiri su novooboljele osobe od COVID-19. Tri oboljele osobe su s područja Gospića, te jedna s područja Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

11:40 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije osobe su oboljele od COVID-19 infekcije; jedna s prebivalištem na području Ervenika, dok druga povremeno boravi na području naše županije, a prebivalište joj je u drugoj županiji.

11:35 Stožer Dubrovačko-neretvanske županije u petak se priopćenjem javio i drugi put. “U posljednja 24 sata od posljedica COVID-19 preminula je jedna muška osoba iz Župe dubrovačke (1960. godište)”, navodi se.

11:20 U Zagrebačkoj županiji je u zadnja 24 sata zabilježeno 53 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u petak Stožer civilne zaštite te županije.

Četrnaest novooboljelih je u Dugom Selu, šest je u općini Rugvica, po pet osoba je u Samoboru i Velikoj Gorici, četiri u Vrbovcu, po tri u Ivanić-Gradu i Svetom Ivanu Zelini i općini Brckovljani. Po jedna novooboljela osoba je u Zaprešiću i Jastrebarskom te općinama Brdovec, Bistra, Luka, Klinča Sela, Stupnik, Kloštar Ivanić, Križ i Farkaševac. Izliječene su tri osobe.

Od 53 novooboljele osobe 22 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj je povezan s privatnom proslavom, jedan slučaj je povezan s boravkom u inozemstvu, dok je za 29 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 236 osoba.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 989 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 613 osoba, a 17 ih je umrlo.

Trenutno je aktivno 359 slučajeva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

11:10 Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirali su ukupno 385 pristiglih uzoraka od kojih su 33 bila pozitivna na koronavirus.

17 osoba je sa šireg područja Osijeka, 10 sa šireg područja Đakova, tri iz Općine Đakovačka Satnica te po jedna osoba iz Našica, Općina Antunovac i Drenje.

Među testiranima su i korisnici i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir i njihovi su nalazi negativni na koronavirus, u tijeku je testiranje korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Osijek.

11:00 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 29 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (11 osoba iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara, 3 iz Ivankova, 2 iz Starih Jankovaca, 1 iz Lovasa, 1 iz Županje, 3 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Rokovaca, 3 iz Nuštra, 1 iz Antina, 1 iz Vođinaca i 1 iz Iloka). Preminulih osoba nema.

10:45 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika, dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke, jednoj muškoj osobi iz Konavala i Metkovića, jednoj ženskoj osobi iz Vela Luke te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

10:30 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 14 je novih slučajeva zaraze COVIDOM-19. Osam novooboljelih osoba je s područja Bjelovara, po dvije novozaražene osobe s područja su grada Daruvara i općine Đulovac, a po jedna novozaražena osoba s područja je općine Dežanovac i Nova Rača.

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom vezano je uz jedan privatni dom za starije osobe u Bjelovaru u kojem je već bilo pozitivnih osoba na COVID-19. Među novooboljelim osobama 4 su korisnika doma za starije osobe i 3 zaposlenika.

“Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pojavio se u još jednom domu za starije osobe na području grada Bjelovara i u tijeku je daljnja epidemiološka obrada”, navode u stožeru.

10:05 Stožer je objavio i broj novozaraženih po županijama: Grad Zagreb (127), Splitsko-dalmatinska (51), Zagrebačka (39), Osječko-baranjska (34), Krapinsko-zagorska (30), Vukovarsko-srijemska (26), Varaždinska (20), Primorsko-goranska (19), Sisačko-moslavačka (18), Karlovačka (15), Dubrovačko-neretvanska (15), Međimurska (14), Bjelovarsko-bilogorska (13), Virovitičko-podravska (9), Zadarska (6), Požeško-slavonska (6), Koprivničko-križevačka (4), Brodsko-posavska (4), Šibensko-kninska (3), Ličko-senjska (3), Istarska (1).

10:00 “U protekla 24 sata zabilježeno je 457 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.438. Među njima je 385 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 28 pacijenta. Tri osobe su preminule.

Jedna osoba preminula je u KB Dubrava (Ž, 1935. godište), jedna u OB Koprivnica (Ž, 1939. godište) te jedna u KBC Osijek (Ž, 1960. godište).

Do danas je ukupno zabilježeno 19.446 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 313 preminulo, a 16.695 se oporavilo (222 u protekla 24 sata). U samoizolaciji je trenutno 11.729 osoba. Do danas je ukupno testirano 348.950 osoba, od toga 4.417 u posljednja 24 sata.“, navodi se u priopćenju Stožera.

09:55 Od ukupno 370 obrađenih testova na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 51 novooboljela osoba i to iz Splita 20, Imotskog 3, Makarske 1, Omiša 4, Sinja 6, Solina 3, Trilja 3, Trogira 4, Hrvaca 3, Jelse 1, Muća 1, Podstrane 1 i Runovića 1 osoba.

“Uz 51 novooboljelu osobu s područja SDŽ još su dva strana državljana pozitivna na COVID infekciju”, javljaju iz stog stožera.

09:45 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 17 osoba, a 14 osoba je ozdravilo.

Na današnji dan na području Županije su 122 aktivna slučaja Covid 19.

09:30 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 167 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je potvrđena jedna pozitivna osoba s područja Istarske županije.

U stožeru kažu kako je riječ o učeniku srednje škole iz Pule. U tijeku je epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije trenutno je stavljeno 19 osoba (učenici, djelatnik škole).

“Student u dolasku s područja Krapinsko-zagorske županije, koji je COVID-19 pozitivan, studira na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Provedene su protuepidemijske mjere i u samoizolaciju je stavljeno 19 osoba (studenti, profesori)”, dodaju u stožeru.

“Dvojica igrača Rukometnog kluba Karlovac, koji su pozitivni na COVID-19, igrali su u nedjelju utakmicu u Labinu sa RK Rudan Labin. U mjerama samoizolacije je ukupno 35 osoba povezanih s tim događajem”, stoji u priopćenju.

09:25 “Normalno da je ovo početak drugog vala. Normalno je da brojevi rastu i rast će još više”, istaknuo je hrvatski znanstvenik Ivan Đikić. “Moja preporuka je da se u javnost ide sa službenim priopćenjima, u kojima će se govoriti kakvo je stanje u protekla dva tjedna, kakve će se mjere uvoditi i tada ćemo imati transparentnost i motiviranost građana da sudjeluju”, poručio je.

Đikić: “Stožer bi trebao reći koji su to magični brojevi iznad kojih se moramo pripremati na dodatne mjere”

09:05 Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji trinaest je novooboljelih. Riječ je o deset osoba iz Siska, te po jednoj osobi iz Petrinje, Kutine i Popovače.

08:50 Požeško-slavonska županija javila je kako imaju 10 novih slučajeva. U posljednja 24 sata testirali su 77 osoba. U županiji je trenutno je aktivno 64 slučajeva zaraze koronavirusom.

08:40 Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar” Zvonimir Šostar u petak je za Hrvatski radio otkrio da Zagreb bilježi još jedan rekordni dan – u posljednja 24 sata, kako je otkrio, zabilježen je 161 novi slučaj.

Zagreb s novim crnim rekordom – 161 novooboljeli: “Morat ćemo se uozbiljiti i naučiti živjeti s maskom”

08:34 “Mi smo se pred ljeto počeli ponašati kao da nema epidemije. Neće nas spasiti ako se pravimo da problem ne postoji. Imamo pandemiju i moramo se pridržavati propisanih mjera koje su jednostavne”, rekao je epidemiolog i član vladina stručnog tima Branko Kolarić.

Kolarić: “Neće nas spasiti ako se pravimo da problem ne postoji”

Komentiraj