U sjedištu Hrvatske elektroprivrede (HEP) održana je 22. dodjela nagrade učenicima “Imam žicu!”, a novčane nagrade u iznosu od 2500 kuna dobilo je 37 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, izvijestili su u srijedu iz te nacionalne elektroenergetske tvrtke.

HEP ovu nagradu dodjeljuje od 1995. učenicima osnovnih i srednjih škola za uspješna postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. i najboljim mladim elektrotehničarima.

Dobitnici novčane nagrade u iznosu od 2500 kuna su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu u Hrvatskoj. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika trećih razreda koji uče za elektromehaničara.

Nagrada “Imam žicu!” najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem, a s ovogodišnjim nagradama HEP ih je od 1995. dodijelio ukupno 681.

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Perica Jukić rekao je da je jedan od strateških ciljeva HEP-a postati tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će ogledati konkurentnost čitavog znanstveno-istraživačkog, proizvođačkog i graditeljskog potencijala na području energetike u Hrvatskoj. “U tome svi mi želimo vidjeti i vas, najbolje od najboljih, bilo u HEP-u, bilo u hrvatskim tvrtkama i institucijama koje rade za HEP – na fakultetima, institutima, u projektantskim i proizvođačkim tvrtkama”, poručio je dobitnicima.

Partnerske institucije HEP-a u projektu “Imam žicu!” su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje, kao organizatori državnih natjecanja znanja te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Komentiraj