IGH potpisao novi ugovor, sad s HŽ-om, vrijedan više od šest milijuna kuna

Institut IGH nadzirat će obnovu željezničke pruge od Zapadnog kolodvora u Zagrebu do Savskog Marofa, a ugovor o tom poslu, vrijedan više od šest milijuna kuna, potpisali su IGH i Hrvatske željeznice (HŽ) Infrastruktura, priopćio je Institut.

“Institut IGH i HŽ Infrastruktura potpisali su ugovor o nadzoru radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5.346.000 kuna bez PDV-a. Riječ je o projektu koji se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD), a odnosi se na dionicu dvokolosiječne željezničke pruge duge 17,8 kilometara na koridoru RH1, izuzetno važnom za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz, kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan”, navodi se u priopćenju IGH.

Radovi će trajati dvije i pol godine, a Institut će nadzirati obnovu pruge i pripadajuće infrastrukture, sanaciju tri mosta i tri pothodnika, uređenje kolodvorskih zgrada u Savskom Marofu i stajalištu Brdovec te uređenje perona i stajališta Kustošija, Zaprešić-Savska i Podsused, kao i ostale radove na toj dionici.

Kad obnova završi, tim će se pravcem moći prevesti više putnika, što je osobito važno za dnevni migracijski promet u i iz glavnog grada, a vlakovi će voziti 120 kilometara na sat, uz poboljšanu sigurnost i nosivost pruge te smanjene troškove održavanja.

“Za IGH ovo je već peti značajniji potpisani ugovor u posljednje vrijeme o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije iznimno bitne infrastrukture za RH”, napominju u IGH. Nedavno su potpisani ugovori s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica vrijedni 12,3 milijuna kuna te ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijedan nešto više od milijun kuna.

Trenutno IGH ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u Republici Hrvatskoj i regiji, podsjećaju u tvrtki.

Komentiraj