Sponza: “IDS osuđuje vulgarni ispad Nivija Stojnića prema novinarki, to je ispod svake razine”

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza osudio je u ime stranke u srijedu popodne, kako je rekao, “vulgarni ispad načelnika općine Tar-Vabrige Nivija Stojnića”, ocjenjujući da je takvo ponašanje ispod svake razine, a za sutra je najavio izvanrednu sjednicu Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a.

“Takvo ponašanje je ispod svake razine. Oštro osuđujemo takav odnos prema medijima, a pogotovo novinarkama”, istaknuo je Sponza i dodao da će se već sutra održati izvanredna sjednica Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a na kojoj će se odlučivati o daljnjim postupcima.

Načelnik općine Tar-Vabrige Nivio Stojnić prostački je i potpuno neprimjereno svojoj dužnosti reagirao u srijedu tijekom telefonskog razgovora s novinarkom “Glasa Istre”, koja je tražila objašnjenje o njegovim imovinskim karticama u kojima, kako je naveo “Glas Istre” u svojem izvješću, “ima više nedoumica i nelogičnosti”.

Neprimjerene i neprihvatljive “vulgarne i seksističke izjave načelnika Stojnića” najoštrije su osudili i u Klubu žena IDS-a.

“Osobe koje obnašaju javne dužnosti nemaju pravo ni na koji način na ovakvo ponašanje kojim se povrjeđuje dostojanstvo bilo koje osobe, a nažalost to su često u hrvatskom društvu upravo žene”, istaknula je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar.  Dodala  je da IDS “cjelokupnim svojim djelovanjem, a posebno kroz Klub žena IDS-a, promiče rodnu ravnopravnost i demokratsku kulturu u društvu”.

Zato je, smatra ona, istup načelnika Stojnića potpuno suprotan temeljnim vrijednostima IDS-a i ispod svakog minimuma normalne komunikacije.

“IDS je posebno glasan u borbi protiv primitivizma i trebamo ga jasno osuditi i kad se pojavi u vlastitim redovima”, istaknula je Sandra Ćakić Kuhar.

Komentiraj