‘I Will Always Love You’ je proslavila Whitney Houston, pjesmu je 1973. napisala Dolly Parton

Dana 17. lipnja 1973. godine je Dolly Parton snimila pjesmu ‘I Will Always Love You’. Napisala ju je i posvetila Porteru Wagoneru, velikoj country zvijezdi.

Naime, nakon što je 1967. izdala prvi album ‘Hello, I’m Dolly’, prihvatila je poziv Portera Wagonera, u to vrijeme velike zvijezde u Nashvilleu, da u njegovom showu zamijeni pjevačicu Normu Jean. Budući da je bivša pjevačica imala velik broj obožavatelja, gledatelji su Dolly Parton dočekali na nož i trebalo joj je neko vrijeme da stekne naklonost publike, a tada je, upravo zahvaljujući njoj, ‘The Porter Wagoner Show’ postao jedan od najgledanijih na televiziji. Iako je planirala ostati u showu pet godina, to se produžilo na sedam, a njezin odlazak Wagoner nije dobro prihvatio.

Svim ju je silama pokušao zadržati, a ona mu je odgovorila na sebi svojstven način – napisavši mu pjesmu ‘I Will Always Love You’, koju mu je drugi dan otpjevala, a on, duboko dirnut, dopustio joj je da otiđe. Ipak, nije sve tako bajno završilo. U međuvremenu ju je Porter Wagoner i tužio, a nakon višegodišnje sudske borbe odlučili su zakopati ratne sjekire i do kraja njegovog života ostali su prijatelji. Dapače, upravo je ona bila uz njegovu postelju kada je umro.

Inače, tu je pjesmu godinama kasnije proslavila svojom izvedbom Whitney Houston, kao naslovnu pjesmu hit filma ‘Tjelohranitelj’.

Komentiraj