HZZO: Bolnicama će biti uplaćeno dodatnih 400 milijuna kuna zbog koronavirusa

Bolnicama će za ožujak biti osigurana dodatna financijska sredstva kako bi mogli lakše funkcionirati u novonastaloj situaciji s obzirom da je ovih dana najveći pritisak upravo na bolnicama.

“Zbog novonastale epidemiološke situacije uzrokovane COVID-10 virusom, ugovornim bolničkim zdravstvenim ustanovama za ožujak 2020. godine bit će doznačena dodatna financijska sredstva u iznosu od 400 milijuna kuna, s ciljem poboljšanja njihovih uvjeta poslovanja, namijenjena za pravovremenu i optimalnu opskrbu zdravstvenog sustava lijekovima i potrošnim medicinskim materijalom.                    Odluka je donesena na temelju prethodne odluke Ministarstva zdravstva o utvrđivanju kriterija za raspored izvanrednih sredstava doznačenih HZZO-u iz državnog proračuna u iznosu od 400 milijuna. Dodatna sredstva bolnice će pravdati isključivo izvršenjem zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a, stoji u priopćenju zavoda.

Napominju da je riječ o dodatnim sredstvima koja nisu obuhvaćena Odlukom o utvrđivanju maksimalnih iznosa sredstava za provođenje bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja

Komentiraj