HZJZ: Cijepljena svaka treća odrasla osoba: “Ovo su ohrabrujući podaci”

Autor:

13.05.2021., Zagreb - Na Zagrebackom velesajmu zapocelo je cijepljenje obrtnika i njihovih zaposlenika. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zeljko Hladika/PIXSELL

U Hrvatskoj je, prema podacima s platforme eCijepih, na dan 20. svibanj cijepljena svaka treća osoba. To, navodi se u priopćenju HZJZ-a, predstavlja velik pomak i napredak u odnosu na početak svibnja, kada je cijepljen svaki peti građanin Hrvtaske.

“Ovo su ohrabrujući podaci koji nam daju razloga za optimizam u ispunjavanju cilja da do kraja lipnja cijepimo više od polovine punoljetnih građana Republike Hrvatske. Cijepljenje ide prema Planu, epidemiološka situacija je bolja nego prethodnih tjedana i to su sigurno dobre vijesti, pogotovo u kontekstu predstojeće turističke sezone”, izjavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom, navode iz HZJZ-a, postignut je u Gradu Zagrebu (31,0% ukupnog stanovništva, odnosno 37,6% odraslog stanovništva), a cijepljenje drugom dozom u najvećem je obuhvatu ostvareno u Sisačko-moslavačkoj županiji (12,0% ukupnog, odnosno 14,4% odraslog stanovništva).

OZNAKE: hzjz, cijepljenje

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.