Tullio M. Puglia/Getty Images

“HVALA BARCELONI” Trener Sportinga Fernandez: Halilović će nam dati kvalitetu i brzinu

Trener Sportinga iz Gijona, Abelardo Fernandez (45) rekao je u petak kako će hrvatski veznjak Alen Halilović (19) donijeti kvalitetu i brzinu njegovoj momčadi, te je zahvalio treneru i sportskom direktoru Barcelone što su ga potaknuli da dođe na posudbu u klub koji se nakon tri godine vratio u prvu španjolsku nogometnu ligu.

“Hvala Barceloni, Robertu Fernandezu i Luisu Enriqueu što su pogurali da momak dođe ovdje. On će nam dati kvalitetu i brzinu. Ovo je jako dobar transfer za Sporting”, izjavio je Fernandez na novinskoj konferenciji u Gijonu, lučkom gradu s 275.000 stanovnika.

 

  • Klub je već posudio 22-godišnjeg veznog igrača Real Madrida, Omara Mascarella, a iz Rome 19-godišnjeg paragvajskog napadača Antonija Sanabriju. Poput Halilovića došli su na godinu dana.

 

“Ovo je ono što nam je ponudilo tržište i uvjeti. To su trojica mladih igrača iz velikih klubova za koje Sporting nije dao niti euro”, rekao je Fernández.

“Ovo je trijumf našeg kluba, moj osobno i našeg sportskog direktora”, dodao je.

Sporting u nedjelju u 20.30 sati dočekuje Real Madrid u prvom kolu španjolskog prvenstva na rasprodanom stadionu Molinon gdje će biti 30.000 gledatelja.

“Igrat će svi igrači koji su ovdje bili lani i Antonio Sanabrija, to je jedina mogućnost koju trenutačno imam”, rekao je Fernandez.

Komentiraj