consumer.huawei.com

Nova serija elegantnih Huawei MateBook uređaja

Huawei je nedavno predstavio tri nova uređaja iz MateBook serije, proširivši tako svoju ponudu mobilnih uređaja. Novi Huawei MateBook X, Huawei MateBook E i Huawei MateBook D odlikuju se dinamičnim značajkama i predstavljaju novi spoj mobilnosti i osobnih računala.

Predstavljanjem nove MateBook serije Huawei ponovno dokazuje svoju posvećenost inovacijama, a novi uređaji na tržište dolaze tijekom ljeta ove godine. Korisnicima koji su stalno u pokretu, ovi uređaji pružit će profinjeno mobilno iskustvo, a njihove ključne značajke uključuju:

HUAWEI MateBook X: Učinkoviti 13-inčni prijenosnik sa sustavom hlađenja bez ventilatora odlikuje se omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 88 posto i rubovima oko zaslona debljine svega 4.4 mm. Dolazi s izborom snažnih Intel® Core™ i7 te i5 procesora sedme generacije, Dolby Atmos sustavom zvukom te inovativnom Power tipkom s čitačem otiska prsta.

HUAWEI MateBook E: Elegantan 2 u 1 notebook s omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 84 posto, opremljen je novom Folio tipkovnicom s najvećim kutom podešavanja do čak 160 stupnjeva, kao i izborom sedme generacije Intel® Core™ i5 i m3 procesora te 2K zaslonom osjetljivim na dodir.

HUAWEI MateBook D: Dinamičan 15.3-inčni prijenosnik s omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 83 posto, kutom gledanja od 178 stupnjeva, opremljen izborom sedme generacije Intel® Core™ i7 ili i5 procesora, uz mogućnost opremanja NVIDIA GeForce 940MX grafičkom karticom i Dolby Atmos sustavom zvuka.

“Prekrasna estetika novog dizajna i izuzetne performanse čine MateBook X i D prvim uređajima koji iskorištavaju impresivne značajke sustava zvuka Dolby Atmos. Savršeno se nadopunjujući s našim pametnim telefonima, nosivim uređajima i pametnim IoT rješenjima, revolucionarni Matebook X, MateBook D i MateBook E korisnicima će pružiti sve što im je potrebno za potpunu povezanost u digitalnom svijetu“, izjavio je predsjednik tvrtke Huawei Consumer Business Group, Richrad Yu.

Stil, mobilnost i globalna povezivost

Huawei MateBook X dizajniran je za postizanje iznimnih performansi i spaja mnoštvo različitih značajki kako bi zadovoljio potrebe korisnika koji žele učinkovit i elegantan uređaj. S omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 88 posto, tankim rubovima zaslona debljine svega 4.4 mm te impresivnim 3:2 omjerom zaslona, uređaj nudi još bolje vizualno iskustvo.

Uređaj je opremljen i Huaweijevom Space Cooling tehnologijom koja omogućuje sustav hlađenja bez ventilatora pomoću gel kapsula, koje se uobičajeno koriste u području aeronautike, a pokretan je snažnim Intel® Core™ i7 ili i5 procesorima sedme generacije. Dizajn bez ventilatora zaslužan je za kompaktan dizajn uređaja, bolju ergonomiju i nečujan rad, uz mnogo manju mogućnost kvarova povezanih s nakupljanjem prašine i blokiranjem ventilatora. Inspiriran Huaweijevim flagship uređajima prepoznatljivog premium izgleda i estetike, Huawei MateBook X dostupan je u tri boje: Prestige zlatnoj, Space sivoj i Rose zlatnoj.

Uređaj se odlikuje zaslonom 2K rezolucije, koji je od mogućih oštećenja zaštićen pomoću Corning Gorilla Glass stakla, Eye comfort tehnologijom te baterijom kapaciteta 41.4 Whr. MateBook X uz to je i prvi prijenosnik opremljen Dolby Atmos sustavom zvuka i zvučnicima razvijenim u suradnji s tvrtkom Dolby. Po prvi puta, korisnici i na prijenosniku imaju mogućnost uživanja u unaprijeđenom surround zvuku reproduciranom kroz ugrađene zvučnike.

Huawei Matebook X koristi i naprednu Huaweijevu tehnologiju čitača otiska prsta koji je kod ovog uređaja integriran s Power tipkom. Radi na operativnom sustavu Windows 10 s najnovijom Windows Hello značajkom te se korisnici putem otiska prsta odmah povezuju s vlastitim računom. Dodatno, ugrađeni MateBook Manager* omogućuje jednostavno povezivanje uređaja s Huaweijevim pametnim telefonima.

Huawei MateBook E je Huaweijev 2 u 1 uređaj nove generacije sa zaslonom rezolucije 2K te omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 84 posto. Uređaj je opremljen naprednom Folio tipkovnicom koja se može zakretati do 160 stupnjeva, a dostupan je u plavoj, smeđoj i ružičastoj boji. Odlikuje se i unaprijeđenim mogućnostima spajanja u odnosu na prethodnika, a pokretan je Intel® Core™ i5 procesorom sedme generacije.

Uz to, ovaj uređaj donosi i sustav Dolby Audio Premium koji korisnicima pruža izvrsno multimedijalno iskustvo. Opremljen je baterijom kapaciteta 33.7Wh i koristi napredan enkripcijski čip za potvrđivanje autentičnosti otiska prsta čime korisnicima omogućuje još višu razinu sigurnosti. Uz to, MateBook E može se opremiti različitim dodacima, uključujući i novi multifunkcionalni MateDock 2 i MatePen**.

Huawei MateBook D je 15.6-inčni prijenosnik debljine svega 16.9 mm i tankog okvira zaslona od 6.2 mm. Odlikuje se velikim kutom gledanja od 178 stupnjeva i omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 83 posto što ga čini idealnim za sve vrste multimedije. Napravljen je od aluminija i dostupan je u tri boje: Space sivoj, Champagne zlatnoj i Aurora plavoj. Uz to, ima i full-size chiclet tipkovnicu te Dolby Atmos sustav zvuka te je opremljen zvučnicima razvijenim u suradnji s tvrtkom Dolby.

Uređaj pokreće Intel® Core™ i7 ili i5 procesor sedme generacije, a dostupan je i u izvedbi s ugrađenom NVIDIA GeForce 940MX grafičkom karticom s 2GB GDDR5 video memorije za igranje video igara, a uz bateriju kapaciteta 43.3Wh omogućit će sate i sate zabave. Uređaj dolazi s instaliranim operativnim sustavom Windows 10, uz podršku za Microsoftovog digitalnog asistenta Cortanu koji usklađuje kalendar, šalje elektroničku poštu i poruke te traži potrebne informacije.

*Neke funkcionalnosti MateBook Managera bit će dostupne od trećeg kvartala 2017. na određenim modelima Huawei pametnih telefona

** Dostupnost dodataka može varirati ovisno o tržištima

Komentiraj