HT PRVA LIGA: Istra 1961 – Gorica, početne postave

Nakon stanke koja je potrajala manje od mjesec dana od 16 sati na Aldo Drosini na rasporedu je prva utakmica HT Prve lige u 2021. godine. U zaostalom susretu 14. kola snage će u Puli pred praznim gledalištem odmjeriti Istra 1961 i Gorica. Gosti u dvoboj ulaze s novim trenerom Sinišom Oreščaninom koji je na toj poziciji zamijenio Valdasa Dambrauskasa nakon njegovog preuzimanja bugarskog Ludogoreca.

Prvi međusobni ovosezonski dvoboj ova dva suparnika koji je odigran u Velikoj Gorici nije iznjedrio pobjednika, bilo je 2:2.

Zeleno-žuti za današnji susret ne mogu računati na ozlijeđene Lučića, Bosančića i Guzinu dok su gosti iz istog razloga bez Kahline, Steenvoordena, Mitrovića i Delfija. Zanimljivo da će vratar Gorice zbog loma palca prekinuti svoj niz od 151 uzastopne utakmice koliko je bio na golu momčadi.

Trener Istre 1961 Fausto Budicin je u najavi utakmice izjavio: “Gorica je puna elana i puna motiva da ostvari povijesni rezultat za njihov klub. Respektiramo svakog protivnika pa tako i Goricu, ali kada igramo doma imamo to dodatno samopouzdanje, zato se nadamo da ćemo sutra pokazati pravo lice. Pokazat ćemo sve što smo radili kroz pripreme i nadam se da ćemo se radovati nakon utakmice.”

Njegov kolega Siniša Oreščanin je rekao: “Respektiramo Istru, analizirali smo ih, znamo njihove dobre i loše strane. Današnja utakmica njima puno znači u borbi za ostanak, a nama za bolju atmosferu, za sve što nas čeka dalje i priključak vrhu…”

Glavni sudac utakmice je Ivan Vučković iz Zagreba kojem će pomagati sugrađani Ivica Modrić, Dejan Vučković i Ante Čuljak dok će u VAR sobi biti Riječani Ivan Bebek i Robi Kezele. Delegat susreta je Darko Matošić iz Peteraneca dok će suce kontrolirati Siniša Premužaj iz Varaždina.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj