Hrvoje Bujas: “Ne tražimo ukidanje HGK. Ali ako nitko ne želi biti njihov član, čemu onda uopće postoje?”

Čelni čovjek udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas u subotu je na svom Facebook profilu komentirao obveznu članarinu Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Bujas ponavlja da Glas poduzetnika ne traži ukidanje HGK, ali traži da članstvo bude na dobrovoljnoj bazi. Pita se – ‘ako su toliko nesposobni da zapravo nitko ne želi biti njihov član – čemu onda uopće postoje?’

Vezati svoju političku sudbinu uz propalog gospodarsrvenika sa upitnim diplomama na čelu uhljebske i prisilne “institucije” koja praktički ne predstavlja nikoga i nije neki mudar potez!

To da tražimo ukidanje HGK je ponavljam – LAŽ.

Većina komora u Europi je na bazi dobrovoljnog članstva i niti jedna nije ukinuta! Niti jedna!

Dapače, samo tako su i počele raditi, maknute od politike i njenog utjecaja, koji je sada neminovan, dapače, vise utjecaja ima Ministar Ćorić nego 100 000 prisilnih članova, poduzetnika, koji k tome plaćaju njihov rad.

HGK treba imati dobrovoljno članstvo, jer nitko nema pravo nas poduzetnike prisiljavati da budemo ičiji članovi, isto tako nitko ne traži njeno ukidanje, a ako su toliko nesposobni da zapravo NITKO ne želi biti njihov član, onda se pitam – čemu onda uopće postoje?

No jedno je sigurno, #UGP ne odustaje, nikad!”, napisao je.

Na kraju je pozvao na potpisivanje peticije za ukidanje parafiskalnih nameta.

Komentiraj