Hrvatski glumac Zlatko Burić s danskim bendom nastupa u Močvari

”Naša mreža ne postoji u prostoru nego u nekim našim zajedničkim vremenima, pa tražiš ljude s kojima si u tom vremenu sinkroniziran. I zato radim predstave, muziku i filmove, jer smrt će doći onda kada više to vrijeme neću moći prepoznati”, rekao je prije nekoliko godina u intervjuu za Telegram Zlatko Burić Kićo, glumac, glazbenik i performer, pokretač Kugla glumišta koji godinama radi u Danskoj na filmu i u kazalištu. Poznat je po ulozi u filmskoj trilogiji ”Diler” (Pusher’).

U nedjelju, u klubu Močvara, koncert će održati T.I.G. (Telepathic International Group), dansko-hrvatski eksperimentalni glazbeni kvartet koji sačinjavaju Burić i trojica danskih glazbenika Henning Frimann, Jørgen Rasmussen i Peter Ole Jørgensen, koji surađuje s Davidom Thomasom iz benda Pere Ubu.

Koncerti T.I.G.-a su performansi, glazba je minimalistička i bučna, Burić je izvođač koji glumački privlači publiku u ulozi glavnog frontmena, a trojica glazbenika sviraju instrumente poput improviziranih udaraljki i bubnjeva i vibrafona. Na prvi pogled hermetični u izvedbi i atonalni u zvuku, T.I.G. su na duže slušanje i gledanje zabavan bend jer su apsurd i komika njihov temelj. Naslovi pjesama kao što su “Motherlove”, “My Mind’s Your Mind” i “Superficial Love” pokazuju taj njihov smjer.

Burić je ovih dana uz potporu Eurokaza u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu nastupao u predstavi ”Gilgameš u godini sa 13 Mjeseca”.

Za koncert nisu potrebne covid-putovnice i broj ulaznica je ograničen.

Komentiraj