HRT raspisao natječaje za glavne urednike i urednike programa

hina

Hrvatska radiotelevizija (HRT) raspisala je javne natječaje za glavne urednike i urednike programa te za glavnoga urednika mrežnih stranica i, kako se navodi, nelinearnih medijskih usluga na mandat od pet godina, priopćeno je u srijedu s HRT-a.

Zainteresirani se kandidati mogu prijaviti na natječaj za glavnoga urednika Prvoga, Drugoga, Trećega i Četvrtoga programa Hrvatske televizije (HTV) i međunarodnoga televizijskog programa, glavnoga urednika programa Hrvatskoga radija (HR) te glavnoga urednika portala i nelinearnih medijskih usluga HRT-a.

No,osim na javne natječaje za glavne urednike HRT-ovih televizijskih programa, Hrvatskog radija i portala, kandidati se mogu prijaviti i za radna mjesta urednika na sva četiri programa HTV-a, međunarodnog televizijskog programa te urednike tri programa Hrvatskog radija i međunarodnog radijskog programa HRT – Glas Hrvatske.

Javni natječaj raspisan je i za urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatske televizije (IMS – HTV), urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatskoga radija (IMS – HR) te urednike HRT-ovih lokalnih radiopostaja – radija Knin, Pula, Zadar, Dubrovnik, Rijeka, Split, Osijek i HRT – Radija Sljeme.

“Rok je za prijavu osam dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, a svi kandidati moraju imati završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, najmanje pet godina radnoga iskustva na uredničkim poslovima te poznavati barem jedan svjetski jezik. Kandidati moraju biti hrvatski državljani te poznavati tehnologiju proizvodnje, pružanja i prijenosa audiomedijskih usluga i audiovizualnih medijskih usluga, multimedijskih sadržaja i usluga elektroničkih publikacija, a ne smiju biti državni dužnosnici niti uživati imunitet ni na kojoj osnovi”, zaključuje se u priopćenju HRT-a.

Komentiraj