HORVAT “Velik interes za ulaganja u Hrvatsku”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u srijedu da je interes za ulaganja u Hrvatsku velik i da su se investicije počele događati, te da se pomnim odabirom investitora u sljedećih nekoliko godina može otvoriti 10 do 15 tisuća radnih mjesta.

Horvat je u izjavi na dolasku na uži kabinet Vlade kazao kako bi se usudio reći da je Hrvatska u zadnja dva-tri mjeseca otvorila vrata investicijama i kako su se one počele događati.

Ističe kako se ne smije dozvoliti da u Hrvatsku uđu “sve i svakakve” investicije, već ih treba znati pomno odabrati te otvoriti radna mjesta koja će se popuniti onima koji danas napuštaju Hrvatsku.

“To su ona radna mjesta koja stvaraju dodanu vrijednost i koja u neto plaći iznose između 7 i 15 tisuća kuna. Usudio bih se reći da se pomnim odabirom investitora 10 do 15 tisuća radnih mjesta u slijedećih nekoliko godina može otvoriti upravo u tom segmentu”, rekao je Horvat.

Na opasku novinara “da nije da se baš stoji u redovima” za ulaganja u Hrvatsku, Horvat je kazao da bi se usudio reći da u ovom trenutku postoji velik interes za investiranje u Hrvatsku.

“Vidjet ćete što će se u sljedeća dva-tri mjeseca događati na tom planu”, dodao je.

Upitan kako Hrvatska može profitirati od uspjeha nogometne reprezentacije u Rusiji, Horvat je kazao kako je siguran da od sada pa na dalje neće biti ni jedne zemlje i njenog stanovnika koji će se pitati gdje se nalazi Hrvatska.

Komentiraj