Reprize mjuzikla ‘Sunset Boulevard’ u režiji Renate Carole Gatice

HNK Ivana pl. Zajca

Želja publike riječkog HNK Ivana pl. Zajca za uprizorenjem kultnog naslova s engleskog West Enda i američkog Broadwaya je uslišana. Mjuzikl ‘Sunset Boulevard’ je nedavno imao dvije premijere s dvije različite podjele.

Predstava je nastala u suradnji svih umjetničkih ansambala “Zajca“: Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta, s oko 150 sudionika, u režiji Renate Carole Gatice i koreografiji Tihane Strmečki.

“Riječ je o mjuziklu jednog od najvećih skladatelja tog žanra koji se proslavio gotovo svakim svojim djelom. ‘Sunset Boulevard’ od samih je početaka na Broadwayu postigao veliki uspjeh. Ovaj mjuzikl ima veliku i snažnu dramsku komponentu. Naša je ideja bila makismalno iskoristiti snage umjetničkih ansambala Kazališta i mislim da smo uspjeli izvući najbolje iz svih. Uložili smo puno vremena i truda, osjeća se veliko uzbuđenje. Drago mi je što ćemo našoj publici pružiti ono što im nedostaje. Nadam se da će svi osjetiti ovu našu timsku energiju”, rekao je maestro Igor Vlajnić koji je tekst preveo i prepjevao na hrvatski jezik.

Reprize mjuzikla su na rasporedu 26., 27. i 28. veljače u 19 sati. Sponzor mjuzikla je HEP, partner je RIO Rijeka, a prijatelj mjuzikla je Oldtimer klub Liburnia Classic Club Opatija.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]