Potražni pas Draco pronašao je u nedjelju ujutro u 8,45 sati stranu državljanku, koja je nestala u subotu na Lošinju, neozlijeđenu, ali dosta izmorenu i iscrpljenu, u gustišu, oko stotinu metara od puta, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Županijski centar 112 HGSS-a  Stanica Rijeka primio je u subotu oko 12 sati dojavu da je na Lošinju nestala strana državljanka – starija i dementna osoba koja se udaljila u nepoznatome smjeru. Teren gdje je osoba odlutala bio je dosta nepregledan i neprohodan, obrastao niskim grmljem i raslinjem, a odmah po dojavi na teren je izašlo vozilo i spašavatelji obavještajne točke Lošinj, te im se nedugo zatim priključilo još 16 članova iz HGSS Stanice Rijeka.

Zbog hitnosti u pomoć je pozvan i helikopter HRZ-a za pretragu iz zraka sa spašavateljima iz HGSS Stanice Split. Prvoga dan potrage žena nije pronađena pa je potraga nastavljena u nedjelju ujutro u pet sati kada su na mjesto potrage stigla četiri potražna tima iz stanica Rijeka, Ogulin i Čakovec, spašavatelji, lovaci, mještani i policija, koji su počeli detaljno pretraživati teren.

Potraga je ubrzo i okončana jer je nestala osoba pronađena u 8,45 sati, neozlijeđena, ali dosta izmorena i iscrpljena. Pronašao ju je u gustišu, na oko stotinu od puta. Pronašao ju je u gustišu oko stotinu metara od puta potražni pas Draco, a žena je potom transportirana do kola hitne pomoću UT2000 nosila.

U potrazi su ukupno sudjelovala 22 člana HGSS-a, četiri potražna tima, pet lovaca, osam policajaca te mještani, koji su pretražili oko 200 hektara terena.

Komentiraj