HGK prijavio Hrvoja Bujasa Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, razmišljaju o daljnjim pravnim koracima

Hrvatska gospodarska komora (HGK) u utorak je u priopćenju najavila kako poduzima pravne korake protiv Hrvoja Bujasa, predsjednika Udruge Glas poduzetnika.

“Slijedom izjava Hrvoja Bujasa tijekom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2, Hrvatska gospodarska komora kao institucija je primorana reagirati i stati u zaštitu svojih zaposlenica i zaposlenika. Naime, izjava g. Bujasa u kojoj HGK naziva institucijom za uhljebljivanje ljubavnica direktno, besprizorno i seksistički vrijeđa sve zaposlenice Komore koje odgovorno obavljaju svoj posao. Mnoge od njih su visokokvalificirane stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom iz privatnog sektora, a g. Bujas si dopušta javno ih i neosnovano vrijeđati i prozivati”, navode iz HGK.

Dodaju da se ponose činjenicom da su više od četvrtine zaposlenika žene i to, dodaju, smatraju velikom snagom.

“Mjesecima trpimo kritike za koje vjerujemo da, neovisno o njihovoj neutemeljenosti, kao aktivisti imaju pravo. Trpimo uvrede i laži, no ovim je prijeđena svaka granica. Nikome, pa ni g. Bujasu, nećemo dopustiti da ponižava naše djelatnice i njihove obitelji. Kategorizirajući ih na takav način u svrhu vlastite agende otkrio je puno o sebi”, kažu iz komore.

Ističu da su ga zato prijavili Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, a razmišljaju i o daljnim pravnim koracima, ‘kako za ovo vrijeđanje, tako i za druge izgovorene klevete’.

Bujas: “HGK je mjesto uhljebljivanja kvazigospodarstvenika ili onih koji su politički vezani s njima”

Komentiraj