HEP još uvijek nema popis korisnika koji će biti oslobođeni plaćanja struje

HEP još uvijek ne zna koji će građani biti oslobođeni plaćanja struje na potresom pogođenom području, a građani koji to žele ostvariti neće moći poslati zahtjev ovoj državnoj tvrtki, već će se to odobravati svima koji se nađu na popisu Stožer koji, kako kažu iz HEP-a, još uvijek nije napravljen te iz tog razloga traže od svojih klijenata da se strpe dok on ne bude gotov. Ova informacija pružena je jednom od korisnika HEP-a u Sisku koji se posljednjih dana žale na odnos ove tvrtke prema korisnicima jer tvrde da od HEP-a dobivaju nepotpune podatke o tome tko će doista biti oslobođen plaćanja električne energije.

Odluka Vlade RH o otpisu plaćanja električne energije svim stanovnicima na području Sisačko-moslavačke županije čije su nekretnine oštećene u nedavnom potresu tako je ponovno pokazala neučinkovitost državnog aparata te je potvrdila da i tri tjedna od potresa na terenu još uvijek vlada popriličan kaos, barem kada su u pitanju državne službe. Naime, iz HEP-a su za Nacional demantirali da zaposlenici te tvrtke stanovnicima Siska daju informacije po kojima pravo za oslobađanje od plaćanje električne energije u siječnju, veljači i ožujku imaju samo oni čije su kuće dobile tzv. crvene i narančaste naljepnice, a ne i oni čije su kuće dobile zelene naljepnice. No svjedočenja s terena govore potpuno suprotno onome što tvrde iz HEP-a, čemu svjedoče i SMS poruke koje je Nacional na svom portalu objavio još prošloga tjedna. Usprkos tim porukama u kojima se upozorava da HEP u Sisku građanima daje obavijesti koje su u suprotnosti odluci Vlade, iz HEP-a za Nacional tvrde drugačije:

“Nije točno da radnici HEP-a u Sisku obavještavaju svoje korisnike da će se otpisati računi samo onima čiji su objekti označeni crvenim i narančastim naljepnicama. Radnici u korisničkim službama društava HEP grupe daju informacije u skladu sa zaključkom Vlade te odlukama Skupštine i Uprave HEP-a d.d. HEP je odmah po objavi popisa jedinica lokalne samouprave koji je sukladno zaključku Vlade utvrdio Stožer civilne zaštite RH, obavijestio javnost da se mjera otpisa potraživanja odnosi na kategoriju kućanstva čiji su objekti pretrpjeli štetu, bez obzira na stupanj štete.”

Građani bijesni: Iako je Vlada donijela odluku o otpisu plaćanja električne energije, HEP u Sisku korisnicima tvrdi suprotno

Komentiraj