Heath Ledger umro je prije 14 godina, neki vjeruju da ga je iscrpila uloga Jokera

Heath Ledger je 22. siječnja 2008. godine pronađen mrtav u krevetu u svom stanu u New Yorku. Ležao je gol a pored njega bili su lijekovi. Pronašle su ga njegova susjeda i maserka. One su ga pokušale reanimirati, ali je bilo prekasno. Prema nalazima njujorškog medicinskog instituta, glumac je umro od prekomjerne doze tableta protiv bolova, za spavanje i smirenje.

Tijekom uviđaja, na podu pored njegovog kreveta nađena je smotana novčanica od 20 dolara, no laboratorijski testovi nisu otkrili tragove narkotika. Policija je tada navela da u stanu nisu zatečene ilegalne supstance, a da su među lijekovima pronađene tablete protiv nesanice i anksioznosti. Iako je službeni uzrok njegove smrti slučajna prekomjerna doza, mnogi vjeruju da je australijski glumac prolazio kroz veliku psihičku borbu pošto je sagradio lik zlikovca u filmu o Batmanu.

Oni koji u svemu vole vidjeti tajni znak i danas vjeruju da je njegova smrt povezana sa istraživanjem tamne strane ljudskog bića u filmu “Mračni vitez”, a sam Heath Ledger naglašavao je nekoliko puta da se teško prilagođava Jokerovoj patologiji i da je uloga isuviše iscrpljujuća. Ona ga je na kraju i odvela u smrt.

Komentiraj