HAJDUK U VARAŽDINU: “Mojim igračima nitko neće moći reći da nisu htjeli pobjedu”

Nogometaši Hajduka u nadjelju gostuju u Varaždinu u drugom kolu nove sezone HNL-a. Damir Burić na klupu Hajduka stigao je samo dan prije ogleda protiv Istre. Naslijedio je, podsjetimo, Sinišu Oreščanina, koji je otišao nakon ispadanja Hajduka već u prvom pretkolu Europa lige.

Burić je imao pet dana da se pripremi za ogled s Varaždinom, novim prvoligašem. “Razgovarali smo, imali smo dosta video sastanaka i analiza, individualnih razgovora. Reakcija momčadi je dobra. Intezitet rada je dobar, koncentrirani su, dobro je raspoloženje. Podigli smo način rada što se tiče broja treninga. Momčad se želi razvijati, pomicati granice. Idemo dalje trenirati, raditi”, rekao je Burić na konferenciji uoči utakmice.

“Svatko ima svoj način rada. Respektiram način rada bivšeg trenera. Ja samo kažem da imam drugačiji, svoj način rada. Ima više puteva prema Rimu, svatko bira svoj. Svatko ima ispravan put. Ja želim sa svojim trenerskim timom interpretirati svoj način igre. Ono što vidim na treningu je da je momčad na dobrom putu”, kazao je Burić.

O nedjeljnoj utakmici je rekao: “Ganatiram jedno, da mojoj momčadi nitko neće moći prebaciti da nisu htjeli, željeli, nego da možda nisu bili u stanju iskoristiti šanse, da su napravili individualne pogreške. Želja, volja, trka, agresivnost, zalaganje to bi trebalo biti vidljivo. Svaki navijač može prepoznati situaciju da je momčad tila, da je svaki igrač išao do maksimuma, ali da se možda nije moglo. To je naš cilj”.

Pojačanja Čolak i Edouk, navodi Burić, biti će u kadru za ogled s Varaždinom.

Hajduk je u ovom prijelaznom roku u svoje redove doveo šest igrača. na Poljud su stigli U-19 reprezentativci Hrvatske Ivan Dolček i David Čolina, otkupljen je ugovor U-21 reprezentativaca Hrvatske Josipa Posaveca i Marina Jakoliša, iz redova AC Milan je angažiran bivši kapetan mlade reprezentacije Češke Stefan Simić te je potpisan nigerijski napadač Samuel Eduok koji stiže iz turske lige.

Prodali su, zasada, jedino Domagoja Bradarića, koji je otišao u Lille.

Komentiraj