HASANBEGOVIĆ “Sada je pitanje za pravne stručnjake tko je donio odluku o mom isključenju”

HINA / Lana SLIVAR DOMINIĆ

Nakon što je u ponedjeljak dobio obavijest da više nije član HDZ-a jer se na zagrebačkim lokalnim izborima kandidirao na listi Brune Esih, saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović izjavio je da nije dobio uputu o pravnom lijeku niti je upoznat s time koje je stranačko tijelo donijelo tu odluku.

“Dobio sam odluku koju je potpisao zamjenik glavnog tajnika stranke, bez upute o pravnom lijeku, sada je pitanje za pravne stručnjake kako teče procedura za isključenje i tko je donio tu odluku“, rekao je Hini Hasanbegović, koji je ranije, dok je objašnjavao zašto se kandidirao na listi Brune Esih, oštro kritizirao predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i dio vodstva stranke.

Hasanbegović postavlja pitanje koje je stranačko tijelo donijelo odluku koja, dodao je, nije napisana u formi odluke nego obavijesti, bez navođenja tijela koje ju je donijelo.

Upitan hoće li i dalje podupirati HDZ u Hrvatskom saboru, Hasanbegović je rekao da podrška ne ovisi o njegovu formalnom statusu, odnosno da je za njegovu odluku irelevantan stranački status.

Odluka o tome tko će činiti većinu i pod kojim uvjetima bit će donijeta nakon lokalnih izbora, pa to pitanje sada nije na dnevnom redu, rekao je Hasanbegović istaknuvši kako u svojim postupcima nije bio vođen statutarnim kalkulacijama već savješću i političkim uvjerenjem.

HDZ je izvijestio u ponedjeljak da Hasanbegović više nije član stranke jer se na lokalnim izborima kandidirao na listi nezavisne kandidatkinje Brune Esih, čime mu je “u skladu s člankom 13. stavak 1. podstavak d) Statuta HDZ-a prestalo članstvo u HDZ-u”.

Komentiraj