Hasanbegović: Frljić je netalentirani ekshibicionist

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je za Večernji list da je kazališni redatelj Oliver Frljić “netalentirani ekhibicionist”. Hasanbegović je to rekao povodom Frljićeve predstave “Šest likova traži autora” (adaptacija djela Luigija Pirandella) u Kerempuhu, koju je išao pogledati.
“Na predstavu sam otišao iz dva razloga. Da bih mogao komentirati, moram je pogledati. Drugo, zbog urođene znatiželje s obilježjima stanovitog mazohizma. Zanimalo me, naime, kako na sceni izgleda moj lik sa svinjskom glavom kojeg u stavu muslimanske molitve lopatom kokaina pričesti biskup Mile Bogović. Zanimalo me i kako izgleda moj kazališni lik koji nakon biskupske kokainske pričesti sudjeluje s kazališnom Željkom Markić, Velimirom Bujancem, Josipom Klemmom i ostalima u nogometnom udaranju glave mrtvog novorođenčeta. Zanimalo me i kako izgleda prizor kada lik silovane žene polegnute na hrvatsku zastavu simbolički revolveraškim hicem likvidira sve spomenute. Osim toga, u predstavi tu i tamo ima i Pirandella”, rekao je Hasanbegović, zapitavši se tko je, zapravo, meta i žrtva Frljić-Ljuštininog performansa kojeg vidi kao dostojan spomenik višedesetljetne hegemonije i svevlašća Dušana Ljuštine u kulturi Grada Zagreba.

“Žrtva i meta nije ni biskup Bogović, ni ja, ni Bujanec ni Željka Markić, kao ni hrvatska zastava. Žrtva i meta je samo jedna. Veliki Luigi Pirandello koji na onom svijetu sada žali jer nije oporučno zabranio Frljiću i njemu sličnima netalentiranim ekshibicionistima zloporabu svog opusa”, rekao je Hasanbegović.

Komentiraj