‘Hamlet’ Paola Magellija oduševio Lovrijenac, sve izvedbe već su rasprodane

Nagrađivana produkcija jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara, ‘Hamlet’ Williama Shakespearea u režiji Paola Magellija i izvedbi sjajnog Festivalskog dramskog ansambla predvođenog Franom Maškovićem u ulozi danskog kraljevića, izveden je u srijedu navečer na tvrđavi Lovrjenac. Predstava je na programu do 24. srpnja, a ulaznice za sve izvedbe već su rasprodane.

Paolo Magelli, redatelj više antologijskih dramskih ostvarenja kroz desetljeća Dubrovačkih ljetnih igara, u svojoj je karijeri čak dvanaest puta odbio postaviti ‘Hamleta’, da bi se na koncu toga prihvatio 2019. godine za obljetničku 70. festivalsku sezonu te predstavivši Hamleta kao intelektualca 21. stoljeća učinio ovaj dramski klasik nikad aktualnijim.

PHOTO: Marko Ercegović

Adaptaciju i dramaturgiju prema prijevodu Vladimira Gerića potpisala je Željka Udovičić Pleština, scenograf je Lorenzo Banci, kostimograf Leo Kulaš, glazbu je potpisao Ljupče Konstantinov, video projekcije Ivan Marušić Klif, a oblikovanje svjetla Aleksandar Čavlek, dok je s glumcima mačevanje uvježbao Lovro Buva. Asistenti autorskog tima su Tamara Damjanović, Ana Fucijaš i Miran Brautović, a inspicijent je Roko Grbin.

Prvog Dubrovačkog Hamleta igra Frano Mašković koji ni na trenutak ne gubi energiju u ovoj zahtjevnoj izvedbi, baš kao ni ostatak Festivalskog dramskog ansambla kojeg čine: Milan Pleština u ulozi kralja, Polonije Nikša Butijer, Horacije Ermin Bravo, Ugo Korani koji je zamijenio Ivana Colarića u ulozi Laerta, Enes Vejzović Rosencrantz, Pjer Meničanin kao Guildenstern, Fortinbras Ranko Zidarić, Hamletova majka Gertruda Nina Violić, Ofelija Anđela Ramljak te u ostalim ulogama glumaca, vojnika, grobara: Hrvojka Begović, Domagoj Janković, Matija Čigir, Bernard Tomić, Karlo Mrkša i Pavle Vrkljan.

‘Hamlet’ igra ponovno večeras, 22. srpnja te 23. i 24. srpnja s početkom u 21:30 sati na tvrđavi Lovrjenac.

Komentiraj