HINA/Tomislav Pavlek

HAK Vozi se u kolonama, otežano i uz povremene zastoje

Vrlo je gust promet na svim važnijim cestovnim pravcima, vozi se u kolonama, otežano i uz povremen zastoje, objavio je Hrvatski autoklub (HAK) u 14,30 sati, a vozače poziva na dodatan oprez zbog prometne nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 115. km u smjeru Lipovca.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče – od NP Lučko do čvora Donja Zdenčina, između čvorova Karlovac i Bosiljevo 2 te od čvora Perušić prema tunelu Sveti Rok u smjeru Splita vozi se u kolonama u pokretu; na izlazu s autoceste na NP Lučko kolona je 6 km, na NP Demerje oko 2 km.

Na A2 Zagreb-Macelj,  na NP Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km, povremeno se zatvara tunel Frukov Krč.

Na A4 Goričan -Zagreb -na NP Sveta Helena u smjeru Varaždina kolona je oko 500 metara, a na A7 između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka kolona je 2 km

INa Istarskom ipsilonu je zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga oko 6 km, pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je kilometar.

Na Krčkom mostu kolona je oko 4 km u smjeru kopna, a vrlo je gust promet i u smjeru otoka

Na Jadranskoj magistrali (DC8, pred GP Pasjak kolona je u smjeru Slovenije oko 2 km.

Zbog prometne nesreće u Sloveniji na državnoj cesti između Ilirske Bistrice i GP Jelšane promet se sa čvora Rupa i GP Rupa preusmjerava na GP Pasjak.

Vrlo je gust promet na svim važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, povremene su kolone i zastoji na pojedinim dionicama autocesta i državnih cesta osobito na: autocesti A1 (vozi se u kolonama uz zastoje između Zagreba i Bosiljeva te čvorova Perušić i Maslenica), na riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu u oba smjera, na otoku Krku od Njivica prema Krčkom mostu, na Istarskom ipsilonu prema GP Kaštel i Plovanija, duž Jadranske magistrale (DC8), na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom na ulazu u RH te sa Srbijom na izlazu te u pojedinim trajektnim pristaništima, a pojačan je također promet na A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na A2 Zagreb-Macelj u oba smjera i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Zbog velike gustoće prometa duža čekanja tijekom dana bit će na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Pasjak, Rupa, Kaštel i Plovanija), Crnom Gorom i BiH, povremeno u oba smjera, te na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) na izlazu iz RH.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pojačan je promet uz povremena čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim pristaništima (osobito prema Rabu, Cresu i Pagu).

Komentiraj