HAK Pojačan promet na Bregani

Zarko Basic/PIXSELL

Zbog opasnosti od naleta na psa kod čvora Sveta Nedelja na autocesti A3, u smjeru Bregane vozi se usporeno, javlja Hrvatski autoklub.

Mokri kolnici usporavaju promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. Vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, pripaze na siguran razmak te ih podsjećaju da zbog oblačnog ili kišovitog vremena i danju koriste dnevna ili kratka svjetla.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju danas, 15. travnja od 15 do 23 sata, a na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Varaždina prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8); DC225 nadvožnjak čvora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestima Klinča Sela, Mostanje i Tušilović; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, kroz Duće, na dionicama Orsula-Dubac, Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno; DC34 Valpovo-Josipovac, obilaznica Valpova; DC66 u Opatiji na Novoj cesti, te dionica Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela uvala; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je sve više mopedista, motociklista i biciklista, pa sve sudionike pozivamo na dodatni oprez, posebice prilikom uključivanja u promet ili prestrojavanja iz traka u trak.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:
ulazak: Macelj
izlazak: Karasovići, Kaštel, Stara Gradiška, Maljevac i Jasenovac (čekanja od 30 minuta do 1 sat);
oba smjera: Kaštel i Plovanija (čekanje oko 45 minuta) te Vinjani Donji.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo (kolona je oko 2 km).

Radovi na graničnim prijelazima: Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa; Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.
Vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj