HAK: Pojačan promet prema moru, zatvorena Sljemenska cesta

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, kao i na većini graničnih prijelaza sa Republikom Slovenijom na ulasku u RH te s BiH na izlasku. Zbog gustog prometa na pojedinim graničnim prijelazima moguća su duža čekanja, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Makarske i Ploča u Podgori vozi se jednim trakom, naizmjence. Zbog oštećenja kolnika, na državnoj cesti DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica zabrana je prometa za vozila iznad 15 tona.

Danas, 8. lipnja 2019. god. bit će zatvorena Sljemenska cesta (Bliznec-Sljeme-Puntijarka-Hunjka-Pila od 9 do 17 sati) i Sljemenska cesta-Sljeme-Šestine (od 11 do 19 sati). Obilazak: Bliznec-Gračani-Vrapče-Donja Bistra-Kraljev Vrh-Pila, i obrnuto. Od 10 do 18 sati za sav promet bit će zatvorena državna cesta od Laza Bistričkog (raskrižja sa županijskom cestom Ž1006 za Adamovec i Belovar) do okretišta autobusa u Kašini (izlaz iz Kašine prema Mariji Bistrici). Obilazak za vozila ukupne mase do 10 tona državnom cestom DC3 (od Soblinca do Belovara), nerazvrstanom cestom 100600 (od Belovara preko Adamovca i Moravča do administrativne granice Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije), županijskom cestom ŽC1006 (od administrativne granice Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije do Laza Bistričkog), u oba smjera. Za vozila čija je ukupna masa veća od 10 tona nije određen obilazni pravac budući da će cesta biti zatvorena najviše na dva sata.

Danas, 8. lipnja, od 18:00 do 23:00 sati bit će zatvorene: Vlaška ulica (od Palmotićeve do Bakačeve) – Europski trg – Bakačeva – Trg bana J. Jelačića – Jurišićeva (do Kurelčeve) – Kurelčeva.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Granični prijelazi

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred GP Bajakovo duga je oko 2 km.

Zbog radova zatvoreni su granični prijelazi: GP Goričan (do 30. lipnja). Promet se preusmjerava na GP Goričan II; GP Vitaljina. GP Dvor otvoren je samo za promet putnika i osobnih vozila.

Komentiraj