Nel Pavletic/PIXSELL

HAK Olujni vjetar stvara probleme u cestovnom i pomorskom prometu

Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, za sav su promet, zbog olujnog vjetra, zatvorene autocesta A1 zmeđu čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) te Paški most. Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a na čvoru Sveti Rok uz privremenu regulaciju prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Zbog radova na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica u smjeru Zagreba zatvoren je vozni trak.

Granični prijelazi

Promet je s graničnog prijelaza Maljevac preusmjeren na granični prijelaz Ličko Petrovo Selo, zbog kvara na sustavu.

Do 24. veljače 2016. god. do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (radovi su na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen,Sumartin-Makarska, katamaranske linije: Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

Katamaran na liniji Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist-Zadar s polaskom iz Zadra u13:30 ne pristaje u luci Zapuntel.

Komentiraj