HAK: Očekuje se pojačan promet, i kontrola na graničnim prijelazima

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, Istri i Hrvatskom primorju. Vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i drže sigurnosni razmak između vozila, javlja Hrvatski autoklub.
Povremeno pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A7 prema graničnom prijelazu Rupa, Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, pojedinim trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima.
Pojačana kontrola na graničnim prijelazima

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.

Državljani Hrvatske od 15. kolovoza za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, osim ukoliko samo tranzitiraju kroz Srbiju.

Sve osobe koje iz Republike Hrvatske putuju u Italiju (od 13. kolovoza) i Austriju (od 18. kolovoza), prilikom ulaska moraju imati negativan test na Covid – 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u te zemlje.

Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Republici Hrvatskoj. Tranzit kroz Italiju i Austriju trenutno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

Pomorski promet

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Mali Lošinj- Cres-Rijeka, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist i Pula-Zadar-Pula (linija ponovno vozi u ponedjeljak, 31.08.2020) i brodska linija Zadar-Preko.
Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Kaprije.
Zbog najave loših vremenskih uvjeta danas se uvodi raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 11:00h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.

Ostali katamarani i trajekti plove redovito.

 

Komentiraj