Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, kolnici su u Hrvatskoj mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih je temperatura moguća poledica. Magla smanjuje vidljivost i usporava mjestimice u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Nove Gradiške te A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba.

Na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju moguće su povremene smetnje.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, usporeno.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta); DC24 od mjesta Bračak do Bedekovčine; DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci; DC206 Svedruža-Petrovsko; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići (obilazak je preko Bala-ŽC5096).

Pomorski promet

U prekidu je katamaran na liniji Split – Hvar – Korčula.

Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Pojačan je ulazak osobnih vozila na GP-ima Slavonski Brod, Županja i Stara Gradiška.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, kolona je oko 2km.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

U utorak, 20. prosinca, od 9 do 15 sati bit će za sav promet, u oba smjera, zatvoren granični prijelaz Slavonski Brod, zbog premještanja opreme i završne faze radova na prijelazu.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj