Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru. Ima je i na dionicama autocesta A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok; A3 Bregana-Lipovac između Jankomira i Ivanje Reke (zagrebačka obilaznica); A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Ivanje Reke i A6 Rijeka-Zagreb na mostu Bajer. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. U ostalom dijelu zemlje promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a u zonama radova mogući su zastoji. Do 15. listopada za sav promet zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac (cca 32 km). Vozi se obilazno: Udbina (DC1) – Gornja Ploča (DC522) – Ličko Cerje (DC50) – Gračac (DC1) (cca 43 km).

Vozi se jednim trakom na autocestama: A1 od 30. + 500 do 28. km između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba; A4 Goričan-Zagreb na mostu Kašina na 90. +500 km u oba smjera.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj