HAK Magla mjestimice na A3 između Kutine i Novske

Marko Lukunic/PIXSELL

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Kutina i Novska. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog radova između čvorova Šmrika i Križišće te Križišće i Hreljin, na autocesti A7, danas tijekom dana bit će obustavljen promet u smjeru Zagreba.

Zbog radova se vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom na: autocesti A1, između čvorova Novigrad i Karlovac od 42. do 40. km u smjeru Zagreba, kroz tunel Plasinu u smjeru Dubrovnika i na vijaduktu Božići u oba smjera; autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok (izlazni/ulazni krak u smjeru Zagreba), vozi se uz regulaciju semafora, između Zaprešića i Zaboka (od 20.+300 km do 18.+100 km), autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera; autocesti A4; autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke), u dužini od oko 2 km (do 1.lipnja), raskrižju državne ceste DC427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC206 na dijelu od Valentinova do Petrovskog i zbog odrona DC206 Pregrada-Hum na Sutli (obilazak za vozila do 10t je: Plamenščina-Klenovac, a za vozila iznad 10t je državnim cestama DC1 i DC207), ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36) (obilazak: Ulica Matije Gupca-Zagrebačka ulica- Karlovačka cesta-Školska ulica- ulica Mokrice-Kupinec); ŽC5185 Mali Lug – Zamost u mjestu Smrekari., zbog obušavanja potpornog zida; ŽC3195 u mjestu Slatina Pokupska (zbog urušavanja mosta).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović, i u mjestu Mostanje; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: u mjestu Poličnik, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani i mjestu Krilo Jesenice, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC66 Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa (do 12.05.2017. godine do 16,00 sati), DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak na graničnom prijelazu Bajakovu kolona je oko 500m.

Na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

16.03.2017 trajekt na liniji 602 Vis- Split isploviti će iz luke Vis u 16:00 sati (umjesto u 15:30).

Komentiraj