HAK Kolnici mokri i skliski, olujna bura radi probleme u cestovnom i pomorskom prometu

Ivo Cagalj/PIXSELL

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji i Lici. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Lici, te na autocesti A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela, javio je jutros Hrvatski autoklub koji upozorava vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između Svetog Roka i Maslenice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila).

Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka.

Do 15. svibnja na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić na nadvožnjaku Bestovje, zatvoren je istočni kolnik (u smjeru Zaprešića). Vozi se dvosmjerno, zapadnim kolnikom od 4. +700 do 2. +500 km, uz privremenu prometnu regulaciju.

Granični prijelazi

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na GP Kaštel.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Komentiraj