HAK: Jak vjetar otežava promet

Zbog jakog vjetra jutros je na brzoj cesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar mjestimice usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.
Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a za sav promet zatvoreni su čvorovi Oštrovica i Vrata i državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zbog provođenja kontrole na čvoru Kikovica.
Zbog snježnih nanosa u Gorskom kotaru i Lici za sav promet zatvorene su: DC547 Sveti Rok-Mali Alan; ŽC5094 Breze-Stalak.
U prekidu je trajektna linija Lopar – Valbiska.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima, javlja Hrvatski autoklub.

Komentiraj