Davor Visnjic/PIXSELL

HAK Gužve na graničnim prijelazima, provode se sustavne kontrole

Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima, zabilježena su čekanja, na ponekima i duža, javlja Hrvatski autoklub koji upozorava vozače da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Pojačan je promet na većini cesta.

Za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t zabrana je prometa na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja, do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Granični prijelazi

Povremeno je pojačan promet vozila na graničnim prijelazima (čekanja više od 30 min):

  • u oba smjera: Plovanija, Kaštel, Županja;
  • na ulasku: Bajakovo, Gunja, Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Jasenovac, Dvor, Maljevac i Ličko Petrovo Selo;
  • na izlasku: Požane, Pasjak, Rupa, Jurovski Brod, Bregana, Bregana Naselje, Macelj, Otok Virje, Goričan, Terezino Polje.

U Republici Sloveniji do 21 sat zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t pa se mole vozači teretnih vozila da ne kreću prema graničnim prijelazima, zbog popunjenih odmorišta i parkirališta uz autoceste, ali i izvan njih.

Radovi na graničnim prijelazima:

  • Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
  • Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija 9603, Split – Bol – Jelsa (neće ploviti ni dana 18. travnja u 6 sati na relaciji Jelsa-Bol-Split).

Trajekti i ostali katamarani plove redovito.

Komentiraj