HAK Bura na Jadranskoj magistrali otežava promet između Novog Vinodolskog i Senja

Hina

Na dionici Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) te autocesti A7 Orehovica-Šmrika zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog bure, javlja Hrvatski autoklub.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Krčki, Paški i most Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku otvoreni su za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić kao i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog); A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Vrtlinovec vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno; A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Zečeve Drage (od 13. do 11. km) u smjeru Zagreba vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 6. studenog).

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 Udbina-Bruvno (obilazak: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Sveti Rok (DC50)-Gračac (DC1)); DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar); ŽC6007 Zadar-Ražanac između mjesta Poljica i Mazija.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo; DC66 u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina.

Zbog oštećenja prijelazne naprave na Paškom mostu vozi se uz ograničenje brzine od 30 km/h.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Ostali katamarani i svi trajekti plove prema redu plovidbe.

U nedjelju, 17. rujna trajekt na liniji Split-Vis isplovit će iz Splita u 19:30 umjesto u 18:30 sati.

Komentiraj