HAJDUK POD ISTRAGOM: Sumnjaju u transfer Ante Vukušića u Pescaru

USKOK i policija istražuju valjanost transfera mladog Hajdukovog nogometaša Ante Vukušića u Pescaru, 2011. godine. Transfer je većinom realiziran za vrijeme mandata  Joška  Svaguše, a dovršen je u mandatu Marina Brbića, 20 dana nakon što je postao predsjednik splitskog kluba.

Po ugovoru, kojeg je Hajduk danas u potpunosti objavio na svojim stranicama, navedeno je da klubu pripada 70%, a igraču 30 % od transfera. Sporno je navodno oko 500.000 eura menadžerske provizije koje su, opet navodno, isplaćene Predragu Naletiliću i Siniši Šoši.

Marin Brbić je istražiteljiman u potpunosti iznio sve pojedinosti  ugovora, te naglasio kako  je u odnosu na uobičajene provizije ovdje isplaćeno tek 2-3% od ukupne neto svote. Također je naglasio, odgovorivši na pitanje novinara, da nema niti naznaka o prebacivanju sredstava s jednog na drugi račun, ponovnih uplata na treći, te da je sve rađeno u dogovoru  s Nadzornim odborom kluba, a u skladu s uvjetom da klub mora zaraditi 2,5 milijuna eura, neto.

 

  • Neslužbeno se, iz pouzdanih izvora  doznaje da je jedan od inspektora  koji radi na ovom slučaju  predsjedniku Hajduka rekao:  “Nijedan se predsjednik Hajduka nije izvukao bez kaznene prijave, pa nećeš ni ti…!”

 

Iz policije i USKOK-a  zasad nema nikakvih informacija o službenom početku istrage, a Hajduk je na sve odgovorio postavljanjem kompletnog sadržaja ugovora na svoje službene stranice.

Komentiraj