Hajduk odabrao Divulje kao lokaciju za izgradnju kampa

Gradsko vijeće Grada Trogira će na sjednici u petak raspravljati o davanju suglasnosti za sklapanje sporazuma o poslovnoj suradnji s HNK Hajduk kojim bi se uredili odnosi oko gradnje kampa splitskog kluba na prostoru vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama.

Oko 70.000 kvadratnih metara na tom području je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske još 2007. godine prepustilo Gradu Trogiru na rok od 25 godina s mogućnošću produženja, a s ciljem izgradnje nogometnog igrališa i sportskih objekata.

Iako je tvrtka Termoprojekt za Grad Trogir svojevremeno izradila idejni projekt nogometnog stadiona koji je trebao imati kapacitet 7.560 mjesta i čija bi izgradnja koštala 50 milijuna kuna do realizacije projekta nikad nije došlo.

Spomenuto zemljište se sada želi iskoristiti kao lokacija budućeg kampa Hajduka koji bi prema planu imao bar pet nogometnih terena, manji stadion za potrebe druge momčadi Bilih, hotel za smještaj igrača, restoran, teretanu, dvoranu za vježbanje… Investitor projekta bi bio klub, a Grad Trogir bi zauzvrat dobio mogućnost korištenja dijela izgrađene infrastrukture za svoje potrebe odnosno potrebe lokalnog nogometnog kluba Trogir 1912 s kojim je Hajduk nedavno potpisao ugovor u sportsko-poslovnoj suradnji.

Lokacija potencijalnog kampa Hajduka u Divuljama

Čelnici Grada Trogira i Hajduka su po ovom pitanju već održali sastanak s predstavnicima Ministarstva obrana i Ministarstva državne imovine koji su tom prilikom izrazili podršku projektu.

Grad i klub će od nadležnih ministarstava zatražiti da dođe do izmjene ugovora iz 2007. godine na način da se pravo korištenje koje je Trogir dobio na 25 godina zamijeni s pravom građenja na istom kompleksu zemljišta u trajanju od 50 godina računajući od dana izrade projektne dokumentacije za kamp. Također je potrebno i da dođe do izrade urbanističkog plana uređenja predmetne lokacije.

Tek ukoliko dođe do dogovora između Grada Trogira i Ministarstva obrane oko izmjene ugovora iz 2007. godine doći će do sklapanja fiksnog sporazuma između Hajduka i Trogira prema kojem će klub dobiti na raspolaganje predmetno zemljište kako bi na njemu izgradio kamp. Pri tome će Hajduk kao investitor biti obvezan u razumnom roku izraditi projektnu dokumentaciju koja će potom morati dobiti suglasnost gradskih tijela. Hajduk se pri tome obvezao i da će Gradu unutar kampa dati pravo raspolaganja nad najmanje jednim nogometnim terenom te drugim sportskim sadržajima, kao i pravo korištenja nad jednim teniskim terenom.

U kojim rokovima se spomenute radnje namjeravaju napraviti nije navedeno, kao što je i nepoznata potpuna financijska konstrukcija kojom bi Hajduk kao investitor osigurao izgradnju kampa. Klub je manji dio sredstva za izgradnju kampa osigurao na način da se članarine od 2020. godine namjenski usmjeruju za izgradnju kampa.

Komentiraj