Hajduk angažirao marokanskog veznjaka

Yassine Benrahou je novi igrač Hajduka s kojim je sklopio ugovor do ljeta 2026. godine uz opciju produženja za još jednu sezonu. Splitski klub je tako nakon vratara Ivana Lučića ostvario drugi dolazak u aktualnom prijelaznom roku.

24-godišnji ofenzivni veznjak na Poljud dolazi iz francuskog drugoligaša Nimesa, a kako mu je koncem sezone istjecao ugovor Bili prema neslužbenim informacijama nisu platili odštetu, nego njegovom sad već bivšem klubu pripada postotak od eventualnog budućeg transfera.

“Yassine je igrač koji s 24 godine ima iskustvo igranja u dva najviša razreda francuskog nogometa, ujedno igrač koji je tijekom pregovora pokazao izraženu želju za dolaskom u Hajduk. Radi se o polivalentnom ofenzivnom profilu igrača s osnovnom pozicijom ofenzivnog veznog koji također može kvalitetno odigrati na poziciji centralnog veznog i desnog krila. Dominantno se služi lijevom nogom, posjeduje odlične tehničke karakteristike, a posebno kvalitetno izvodi sve vrste prekida. U fazi napada vrlo dobro percipira prostor, uz dobar pregled, predviđanje i ideju u igri. Siguran sam da će igraču trebati kraći period adaptacije jer prvi put izlazi van Francuske razvijati svoju nogometnu karijeru, ali mišljenja sam da se radi o kvalitetnom igraču koji je sa svojim karakteristikama kompatibilan našem stilu igre”, rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Yassine je pak dodao: “Sretan sam što sam došao ovdje. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći Hajduku da ostvari svoje ciljeve. Radujem se novim izazovima i igranju u hrvatskoj ligi koju ne poznajem toliko dobro, ali znam da su hrvatski igrači jako kvalitetni i poznati u svijetu. Jedva čekam upoznati suigrače i krenuti s treninzima i utakmicama.”

Benrahou je prvo obraćanje javnosti imao putem društvene mreže TikTok, a tam prilikom je između ostaloga otkrio da će nositi broj 11.

Predstavljamo Yassinea Benahrou – novog igrača Bilih

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]