Hadžihafizbegović nakon premijere hitno prebačen u bolnicu

Borna Filic/PIXSELL

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović u petak je hitno prevezen u bolnicu nakon premijere kazališne predstave “Sjećaš li se Doli Bel”, piše Dnevni avaz.

Avaz doznaje da je Hadžihafizbegoviću pukao mišić, a trenutno se nalazi u sarajevskoj Općoj bolnici. Hadžihagizbegović ozlijedio se tjekom predstave, a dvije trećine premijere ‘odradio’ je s ozlijeđenom nogom.

“Tijekom premijerne izvedbe predstave Abdulaha Sidrana ‘Sjećaš li se Doli Bel’, u režiji Kokana Mladenovića, glumac Emir Hadžihafizbegović je doživio ozbiljnu tjelesnu povredu zbog koje je nakon predstave morao hitno biti hospitaliziran. Zbog njegovog oporavka i ozbiljnosti povrede, obavještavamo svu publiku koja je kupila karte za prvih pet repriza, da će predstave biti otkazane, a da termini igranja 26.3. i 27.3.2019. za sada ostaju nepromijenjeni. Otkazane predstave će se odigrati u travnju, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. Preuzete karte će važiti za ta igranja, ili gledatelji mogu zatražiti povrat novca na blagajni Kamernog teatra 55”, napisali su na Facebooku iz kazališta.

Komentiraj