Grubišić: Vladine mjere su dobre, ali imaju elemente diskriminacije

Ekonomski analitičar Andrej Grubišić ocijenio je najnovije Vladine mjere za pomoć gospodarstvu dobrima, ali napominje da ima još prostora za poboljšanja.

“Moja sugestija je bila da ide svima dvomjesečni otpis po svim osnovama kako ne bi diskriminirali nikoga, ovdje imamo otpis poreza za one kojima će prihod  pasti preko 50 posto i tu će biti biznisi koji su zatvoreni. Ta mjera je fer i ispravna, ali na kraju će se pokazati kada ovi biznisi počnu raditi, malo je onih koji neće pasti do 50 posto. Nitko neće ući u kategoriju stvarnih otpisa, a oni koji će ući ti će ionako bankrotirati pa otpis neće puno pomoći”, rekao je Grubišić za HRT.

Grubišić smatra i da država ne bi trebala isplaćivati plaće već napraviti sveobuhvatan povrat poreza svim zaposlenima u privatnom sektoru. Također, smatra da je izvrsna mjera PDV po naplati.

U ovom trenutku je i gospodarski fokus na zdravstvo, a to svakao otežava situaciju ekonomiji i kompletnom standardu građana. Uskoro ćemo morati tražiti kompromisno riješenje u vidu normalizacije poslovanja, kazao je Grubišić

 

 

Komentiraj