Grmoja: Rezultati izvida su mi očekivani

FaH
Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja u srijedu je izjavio kako su mu rezultati izvida kojim je USKOK utvrdio kako čelnik Mosta Božo Petrov nije bio praćen niti su prema njemu primjenjivane mjere tajnog nadzora posve očekivani.
“Pozdravljamo brzu istragu  USKOK-a. Na žalost, u medije je izišlo samo kako je obavljen razgovor sa mnom kao čovjekom koji je iznio sumnje i indicije, ali ne i informacije tko je još ispitan ili kakve su još radnje poduzete”, kazao je Grmoja za Hinu.
Ističe i kako treba pričekati i vidjeti što će zaključiti saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kojem je predan podnesak, u kojem se navodi kako je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić pratio Božu Petrova, odnosno njegove kontakte putem mobitela.
“Imali smo već slučajeve da se izlazilo s tvrdnjama da nije bilo praćenja i izlistavanja pa su onda ipak izlazile neke nove činjenice. Ja sam govorio od početka da ako akcija nije zavedena teško će se dokazati i doznati istina. Ovaj je slučaj to samo potvrdio. S tim se slažu i brojne udruge i stručnjaci. U Hrvatskoj nema kvalitetnog civilnog nadzora nad radom policije i to hitno treba mijenjati jer bude sumnju kod građana u taj aparat”, ističe Grmoja.
Ni HDZ ni SDP u pregovorima s Mostom nisu pristali nad civilnim nadzorom nad policijom,  podsjeća Grmoja.

Komentiraj