Hina Dario GRZELJ

GRMOJA “Mi ne mislimo odustati od povjerenstva”

Saborski zastupnik Mosta i član saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor Nikola Grmoja najavio je u utorak, gostujući na Hrvatskom radiju, oštru i beskompromisnu borbu da povjerenstvo nastavi s radom.

“Možemo stvarati pritisak preko javnosti, preko medija, upozoravat ćemo i u Hrvatskom saboru da je nedopustivo da se gasi Istražno povjerenstvo koje je Sabor osnovao. Mi ne mislimo odustati od povjerenstva”, poručio je Grmoja.

U emisiji ‘U mreži Prvoga’ gostovali su i predsjednik Povjerenstva Orsat Miljenić, kao i član Povjerenstva Stepan Čuraj. Miljenić je komentirao je izjavu predsjednika Kluba HDZ-a u Saboru Branka Bačića da Istražno povjerenstvo prestaje s radom. “Ja mislim da gospodin Bačić potpuno krivo čita zakon, to smo vidjeli iz njegovih riječi. U zakonu stoji da će povjerenstvo prestati s radom o onim pitanjima o kojima je pokrenuta istraga. U rješenju o istrazi se točno vidi o čemu se ona vodi i nema nikakve logike da povjerenstvo prestane s radom ako se otvori istraga o jednoj tisućini onoga što je Sabor stavio povjerenstvu u zadatak da radi”, rekao je Miljenić.

Podsjetio je i da je državni odvjetnik rekao da rad povjerenstva ni na koji način ne ometa tijek istrage. Miljenić kaže da je jasno da HDZ pogrešno tumači zakon, te da će iskoristiti svoju većinu da pokušaju zaustaviti Povjerenstvo, jer su se na sjednicama počela postavljati pitanja i dovoditi svjedoke, koji ukazuju na vezu HDZ-a s Agrokorom i s Todorićem”.

Čuraj je kazao kako je zakon jasan te dodao da je rad Povjerenstva do sada više usmjeren prema zabavljanju javnosti i političkim nadmudrivanjima.

Na pitanje što očekuje od sutrašnjeg dana, za kada je sazvana sljedeća sjednica povjerenstva, Nikola Grmoja kazao je da očekuju da će ispitati sve svjedoke koji su pozvani. Dodao je da se nakon svjedočenja guvernera Rohatinskog “pokazala jedna veza Ivice Todorića i HDZ-a”.

Miljenić je govorio i o stajalištu HDZ-a prema radu povjerenstva od njegovih početaka. “Izglasate nešto, pošaljete poruku javnosti da ste za, pristanete u tome sudjelovati, a od početka imate figu u džepu. To nije u redu”, zaključio je.

Komentiraj